Silnice

Otruba vyhrál finále v Lovosicích i celý Škoda Cup

Otruba vyhrál finále v Lovosicích i celý Škoda Cup

Jakub Otruba z týmu ATT Investments vyhrál finálový závod Českého poháru v silniční cyklistice Škoda Cupu v Lovosicích a stal se i celkovým vítězem seriálu.

„Splnili jsme jediný cíl, se kterým jsme do finále poháru šli. Byl to z naší strany super závod. Chtěli jsme ho udělat co nejtěžší hned od startu, ale ve finále nám tam zůstali lidi, které jsme tam úplně nepotřebovali. Takže to nakonec rozhodl až samotný závěr,“ popsal Otruba.

Klíčový moment závodu přišel, kdy se na čele utvořila šestičlenná skupina, kde byl kromě Otruby jeho stájový kolega Karel Camrda, jezdci stáje Elkov Kasper Adam Ťoupalík a Daniel Mráz, Michael Kukrle (Felbermayr Simplon Wels) a Martin Voltr (RRK group – PierreBaguette – Benzinol).

V posledním stoupání atakovala trojice Otruba, Ťoupalík a Kukrle, postupně se na ně ale dotáhli i Voltr a Camrda. Zanedlouho přišel další nástup a ten už byl klíčový.

Odjela trojice Otruba, Ťoupalík a Voltr a pokračovali až do cíle. Otrubovi za této situace stačilo skončit druhý, aby v konečném pořadí přeskočil dosavadního lídra Boroše (Elkov Kasper), který nemohl startovat kvůli nemoci.

Nakonec došlo na spurt, v němž měl v souboji s Ťoupalíkem o trochu více sil Otruba, Voltr dojel s mírným odstupem za nimi. „Martin Voltr tahal celý sjezd, tak jsem si věřil, že bych mohl být druhý. No a že jsem ospurtoval Adama, to je krásný bonus,“ přiznal vítěz.

I kategorii do 23 let ovládl tým ATT Investments díky Karlu Camrdovi, který vyhrál celkové pořadí před Martinem Voltrem a Tomášem Obdržálkem (Elkov Kasper). Nejlepším týmem je ATT Investments, nejlepším nováčkem Tomáš Přidal (Elkov Kasper).

Výsledky (152 km): 1. Otruba (ATT Inmvestments), 2. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) stejný čas, 3. Voltr (RRK group – PierreBaguette – Benzinol) +2, 4. Camrda (ATT Inmvestments) +18, 5. Kukrle (Felbermayr Simplon Wels) +20, 6. Mráz (Elkov Kasper) +2:33.

Konečné pořadí Škoda Cupu: 1. Otruba 187, 2. Boroš 169, 3. M. Zahálka (oba Elkov Kasper) 150, 4. Vaníček (ČEZ Cykloteam Tábor) 136, 5. Ťoupalík 135, 6. Neuman (Elkov Kasper) 129.

Foto: Jan Brychta

Autor článku: Jan Krůta