MTB

Štěpánová ovládla další díl Českého poháru v maratonu v kategorii UCI S2 

Štěpánová ovládla další díl Českého poháru v maratonu v kategorii UCI S2 

Škoda Auto Český pohár v maratonu pokračoval jako šestý závod seriálu Prima CUP, který se jel od středy do soboty v Teplicích nad Metují.

Tří etapový závod MTB Trilogy jako jediný svého druhu v České republice provedl závodníky jedinečnou krajinou Broumovska na pomezí Čech a Polska. MTB Trilogy si užili jak milovníci horských kol, tak endura. Letos se uskutečnil pod hlavičkou Mezinárodní cyklistické unie jako maraton v kategorii S2.

První etapa zavedla závodníky do Javořích hor a polských Gór Suchych na úpatí zdejších vyhaslých sopek. Ve druhé etapě si jezdci užili to nejlepší ze Sudet. V závěrečné třetí etapě se závodníkům naskytl pohled na Krkonoše včetně nejvyšší hory Sněžky.

Na nejprestižnější trase, která byla rovněž zapsána v nejvyšší domácí soutěži Škoda Auto Český pohár v maratonu, překonali jezdci celkem 227 kilometrů a nastoupali přes 7.700  výškových metrů. Vítězem závodu se v početné světové konkurenci 10 zemí stali Michael Holland (Rakousko, Naturfreunde Wilhelmsburg) a Karla Loffelmann (ČR, Česká Spořitelna – Accolade).

Z českých elitních jezdců poté nejvyšší umístění zaznamenal Marek Rauchfuss na druhém místě.

Již první víkend v srpnu se uskuteční další díl seriálu Prima CUP, Segafredo Sahara Race, kde je připraven program jak pro vyznavače horských kol, tak pro rodiny s dětmi. Nejvýraznější dominantou tohoto závodu je starý pískový lom a jezdci zde zdolají 110 metrovou lávku přes vodní hladinu. V pátek jsou navíc připraveny ojedinělé cyklistické a  běžecké noční závody.

Výsledky:

Ženy Elite: 1. Karla Löffelmann (Česká spořitelna Accolade) 13:31:18 hod., 2. Lenka Fridrichová (Eleven Head CST Cycology) 14:29:16, 3. Kateřina Krutílková (Ghost Team) 15:07:10.

Muži Elite: 1. Michael Holland (Rak., Naturfreunde Wilhelmsburg) 10:20:31 hod., 2. Marek Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade) 10:27:21, 3. Filip Adel (Superior Team) 10:35:25.

Autor článku: Filip Švestka