Cyklokros

Trenérem cyklokrosové reprezentace se stal Michal Bednář 

Trenérem cyklokrosové reprezentace se stal Michal Bednář 

Cyklokrosovou reprezentaci již nepovede úspěšný kouč Petr Klouček. Jeho roli převezme dosavadní asistent Michal Bednář. Rozhodla o tom na svém zasedání 29. dubna komise cyklokrosu Českého svazu cyklistiky.

Jménem komise poděkoval její předseda Petr Balogh dosavadnímu trenéru Petru Kloučkovi za jeho několikaletou práci. „Po vzájemné dohodě jsme se domluvili, že po mistrovství světa v Táboře ukončí činnost jako reprezentační trenér.“

Nejprve se však uskutečnilo hlasování o změně složení komise cyklokrosu. Předsedou komise zůstává Petr Balogh, za rozhodčí v ní bude působit Jiří Šťastný, za disciplínu gravel Petr Svoboda a dále Michal Bednář, Petr Dlask a Václav Ježek. 

Předseda komise poté navrhl na nového reprezentačního trenéra Michala Bednáře a nově zvolená komise jej jednohlasně zvolila s odůvodněním: Michal Bednář má nejvyšší trenérské vzdělání, byl v reprezentačním týmu Petra Dlaska i Petra Kloučka. Má tedy již velké zkušenosti a v současné chvíli po odchodu z ČEZ CT Tábor je trenérem na volné noze a bude mít tedy dost času k tomu, aby tuto funkci mohl svědomitě vykonávat.

Nový trenér dostal od komise cyklokrosu za úkol, aby to čtrnácti dnů předložil seznam realizačního týmu, mechaniků, sportovní program a nominační kritéria.

HSF SYSTEM CUP 2024:

Komise zároveň odsouhlasila termínovou listinu seriálu HSF SYSTEM CUP 2024. V současné době, ale zatím není ještě známo, zda termín třetího závodu (12. října) bude povolen UCI, neboť původně přihlášený termín byl 19. října. Závod v Ostravě 5. října se jede jako HSF System Cup a druhý den se tam jede závod C1.

Agentura Cyklistika, i díky novému partnerovi, zvyšuje odměny pro elitní kategorie mužů a žen v závodech kategorie C2 celkem o 200.000 Kč, tzn. 25.000 na závod včetně MČR.

Program HSF SYSTEM CUP 2024:

28. září: Veselí nad Lužnicí (C2)

5. října: Ostrava (C2)

12. října: Hlinsko (C2)

19. října: Louny – malý

26. října Kolín (C2)

9. listopadu: Plzeň – malý

16. listopadu: Rýmařov (C2)

23. listopadu: Mladá Boleslav (C2)

30. listopadu: Chýnov – malý

7. – 8. prosince: Uničov (C2) + MČR mládeže

MČR 2025:

11. nebo 12. ledna 2025 v Jičíně (termín bude upřesněn dle ČT).

Jaroslav Cícha

Autor článku: Jaroslav Cícha