Silnice

Úvodní etapu Czech Tour vyhrál Izraelec Einhorn

Úvodní etapu Czech Tour vyhrál Izraelec Einhorn

Izraelský jezdec Itamar Einhorn z týmu Israel-Premier Tech vyhrál úvodní etapu cyklistické Czech Tour. Ve spurtu etapy, která vedla z Prostějova do Uničova a měřila 165 kilometrů, porazil v závěrečném spurtu celého pelotonu Belgičana Milana Fretina, třetí dojel Američan Luke Lamperti. Nejlepším z Čechů byl devátý Dominik Neumann z týmu Elkov-Kasper.

Od startu se jednotlivci či malé skupiny snažili o únik, ale uspěl až nástup tří jezdců po zhruba dvaceti kilometrech, mezi nimiž byl také Čech Matěj Zahálka. I když skupina měla v jednu chvíli náskok více než dvě minuty, tak peloton dění kontroloval. Hlavní skupinu se nepodařilo roztrhat, a tak se rozhodovalo v Uničově ve spurtu.

Hlavní hvězda na startu závodu Chris Froome uznal, že etapa byla náročnější, než čekal. „Ale pro náš tým dobrá, vyhráli jsme, byl to dobrý start Czech Tour,“ hodnotil.

Výsledky:

1. etapa:

Prostějov – Uničov (165 km):

1. Einhorn (Izr.) 3:48:15, 2. Fretin (Něm.), 3. Laperti (USA), 4. Koch (Něm.), 5. Fredheim (Nor.), 6. Lonardi (It.), …9. Neuman (Elkov – Kapser), 15. Petruš (ATT Investments), 28. Boroš (Elkov – Kasper), 49. Otruba, 51. Camrda (ATT Investments), 53. Kukrle (Team Felbermayr – Simplon Wels), 57. Vysočan (RRK Group – Pierre Baguette – Benzinol), 65. Přidal (Elkov – Kasper), 68. Turek (ATT Investments), 75. A. Ťoupalík, 83. Zahálka, 84. Řeha (všichni Elkov – Kasper), 91. Jakoubek (ATT Investments), 100. Bárta (Elkov – Kasper) všichni stejný čas.

Autor článku: Jaroslav Cícha