Babor završil úspěšný šampionát třetím zlatem, titul ve stíhačce družstev míří do Dukly

Ziskem třetí zlaté medaile završil dnes Daniel Babor z TUFO Pardus Prostějov z prosince odložený domácí dráhový šampionát - Škoda Cup 2020-2021. V hale v Praze Motole dnes vyhrál vylučovací závod, když předtím dominoval v omniu a bodovacím závodu. Navíc získal bronz ze stíhačky jednotlivců a dnes ještě stříbro ze stíhacího závodu družstev.

Ve vylučovacím závodu za ním skončilo duo jezdců Prahy Praha Jan Voneš a Pavel Kelemen. Oba byli spolu s Nicolasem Pietrulou a Janem Krausem členy zlatého kvarteta Dukly Praha ze stíhačky družstev. Pro dvojnásobného olympionika ze sprintu Pavla Kelemena jsou to první medaile poté, co ze sprinterské skupiny v Dukle Brno zamířil mezi vytrvalce v Dukle Praha.

Do stíhacího závodu družstev nastoupila pouze dvě kvarteta. V kvalifikaci zajela Dukla čas  4:25:88, zatímco čtveřice TUFO Pardus Prostějov byla pomalejší o osm vteřin. Ve finálové jízdě pak Dukla Praha své soupeře dojela po minutě a půl jízdy.

Šampionát uspořádala ve složité koronavirové době se ctí Dukla Praha. "Smekám před pořadateli, že šampionát v tak náročných podmínkách dokázali uspořádat. A především děkuji Lukáši Thunovi za odvedenou práci, zorganizovat mistrovství jej stálo nemírné úsilí," vyjádřil poklonu pořadatelům předseda dráhové komise ČSC Michal Mráček.

Výsledky:

Vylučovací závod:

1. Babor (TUFO Pardus Prostějov), 2. Voneš, 3. Pavel Kelemen (oba Dukla Praha), 4. Dolníček (TUFO Pardus Prostějov), 5. Pietrula (Dukla Praha), 6. Řeha (TUFO Pardus Prostějov).

Stíhací závod družstev:

Finále: Dzkla Praha (Voneš, Pavel Kelemen, Pietrula, Kraus) 1:33,88 - TUFO Pardus Prostějov (Smékal, Řeha, Babor, Dolníček) dojeti.

FOTO Michal Mráček, Jarka Krakovičová