MTB

Pražský MTB pohár čekají finálové závody ve Kbelích a Libuši

Pražský MTB pohár čekají finálové závody ve Kbelích a Libuši

ŠKODA Pražský MTB pohár 2021 se připravuje na dva finálové závody ve Kbelích a Libuši. Víkend  25. a 26. září bude v Praze vyhrazen příznivcům horských kol. V lesoparku Letňany a na přírodní trati v Libuši se uskuteční šestý a sedmý závod seriálu, které rozhodnou o celkových vítězích a zároveň držitelích originálních pohárů s pražskou dlažební kostkou, které od počátku charakterizují pražský seriál horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem. 

Kbely Cycling Team vedený aktivním bikerem v respektované kategorii SuperMasters Miroslavem Svobodou, který pořadatelsky zajišťuje závod v Lesoparku Letňany, připravuje pro účastníky okruh tradičního XCO v délce 2930 metrů s převýšením 94 metrů. Kdo závod ve Kbelích už někdy absolvoval jistě bude souhlasit s lakonickým přirovnáním: zábavné, rychlé, ale překvapivě velmi těžké. Trať využívá nejenom traily místního bikeparku, ale také nezpevněné pěšiny a louky, je charakterizována krátkými, prudkými výjezdy a technickými sjezdy, stále mění směr jízdy.

SK VELO Praha v čele s Karlem Kubínem, trenérem a bikerem připravuje přírodní okruh v písnické roklině, který zajímavým způsobem kopíruje tok Libušského potoka.Trať v Písnici patří k čistě přírodní bikové trati a má několik charakteristických prvků, kterými jsou například prudký výjezd skalnatým trailem, technický sjezd k Libušskému rybníku, hravý a jezdivý trail podél Libušského potoka a respekt budí i v minulém roce otestovaná a kladně přijatá novinka v podobě „dropíku“, který opravdu musíte skočit a pak letět.

Trénink na obou tratích bude možný v pátek 23. září a v sobotu 24. září.

Celkové pořadí po 5. kolech ZDE: https://www.sportt.cz/racesSerials/serial/35

Registrace k závodům Kbely a Libuš ZDE: http://prahamtb.cz/?page_id=18

FOTO Barbora Klap

Autor článku: Jaroslav Cícha