Kolová

Favorit Brno zvítězil v prvním kole ŠKODA Extraligy v kolové

Favorit Brno zvítězil v prvním kole ŠKODA Extraligy v kolové

Prvním kolem odstartovala také nejvyšší domácí soutěž v kolové – ŠKODA Extraliga 2021. V Nezamyslicích stanuli na nejvyšším stupni hráči týmu Favoritu Brno Jan Havlíček a Robert Zvolánek. Úvodní kolo hostil oddíl SC Prima Nezamyslice, jehož hráči jsou nováček nejvyšší soutěže.

Sedmičlenné startovní pole pro letošní sezonu tvoří dva týmy Svitávky, dva Zlína, Favorit Brno, Sokol Šitbořice a SC Prima Nezamyslice. Že bude letošní sezona výsledkově velmi vyrovnaná prozradilo již první kolo. Ještě před posledním zápasem nebylo jasno o konečném pořadí. Z vítězství v turnaji se po dlouhém a náročném dni radovala dvojice Favoritu Brno, která vstoupila do sezony skvěle a v odehraných šesti zápasech utržila pouze jedinou porážku. S 15 body tak brněnský tým získal první místo i cenné body do celkové klasifikace pro účast na SP i pro letošní MS.

Na druhém místě skončil domácí tým SC Prima Nezamyslice (Petr a Martin Přikrylovi), který překvapil ostatní týmy svoji hrou a výsledky v celém turnaji. Pouhé dvě prohry a konečné druhé místo je tak skvělým výsledkem pro tým, který hrál ještě v minulé sezóně I. ligu.

Na posledním pódiovém stupni stanul tým MO Svitávky (Jiří Hrdlička ml./Roman Staněk), který vstoupil do turnaje dvěma porážkami, ale v dalších čtyřech zápasech již dokázal třikrát zvítězit a jednou remizovat. Pro nejmladší tým celé soutěže je třetí místo také dobrým výsledkem.

Pořadí na čtvrtém a pátém místě musel rozhodnout při shodném počtu uhraných bodů až vzájemný zápas. Ten vyšel lépe pro tým Sokola Zlín – Prštné 2 (Ludvík Písek/Miroslav Gottfried), celek SC Svitávky (Jiří Hrdlička/Pavel Loskot ), který také v turnaji uhrál devět bodů za tři výhry se musel spokojit až s pátým místem. První ani druhý tým minulé sezony jistě nebyl se svými výkony spokojen, jelikož na základě těchto výsledků z minulého roku vstupovaly oba do turnaje jako favorité.

Šesté místo v turnaji obsadil Sokol Zlín – Prštné 1 v novém složení (Martin Struhař/Tomáš Horák), který vybojoval v turnaji šest bodů, na posledním místě se umístil další nováček Sokol Šitbořice (Marek Topolář/Miroslav Starý, jež zíkl jediný bod.

Letošní sezona je z původních čtyř kol zkrácena na pouhé tři. Druhé soutěžní kolo se bude konat opět v Nezamyslicích 11. července.

Průběžné pořadí po 1. odehraném kole :

1. Favorit Brno 15 bodů

2. SC Prima Nezamyslice 12

3. MO Svitávka 10

4. Sokol Zlín – Prštné II 9

5. SC Svitávka 9

6. Sokol Zlín – Prštné I 6

7. Sokol Šitbořice 1

FOTO Česká kolová

Autor článku: Jaroslav Cícha