Silnice

Do Náměště se chystá takřka 500 cyklistů

Do Náměště se chystá takřka 500 cyklistů

Po loňské vydařené premiéře bude Náměšť nad Oslavou již tuto sobotu 13. dubna znovu hostit závody Českého poháru v silniční cyklistice mládeže a žen. K prvnímu kolu seriálu závodů Brilon Cup je přihlášeno více než 400 závodníků a závodnic. Spolu s kategorií hobby a vložených závodů pro nejmenší se tak celkový počet účastníků vyšplhá na 500 startujících.

Organizaci akce má pod palcem osvědčený tým pořadatelů z TJ Favorit Brno, který stojí také například za elitním podnikem Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš, jenž se uskutečnil minulou sobotu.

Trasa 10 kilometrů dlouhého okruhu se osvědčila, a proto zůstala beze změny. Starty všech kategorií proběhnou na Masarykově náměstí před Městským úřadem. Po kostkovém stoupání kolem Domova pro seniory a po ulici Husové se cyklisté dostanou k rybníku Rathan. Směrem na Ocmanice na ně čeká takřka 2 kilometry dlouhý úsek s úplně novým povrchem. V Ocmanicích se vydají na Naloučany a podél řeky Oslavy se dostanou zpátky do Náměště, kde se přes historický kamenný most, který je ozdobou celého závodu, dostanou opět na Masarykovo náměstí. Oproti loňskému roku je zde situován i cíl.

Ačkoliv tato trasa není nijak profilově náročná, trenéři si ji v loňském roce pochvalovali. Otevřené roviny spolu s častými zatáčkami nutily mladé adepty cyklistiky k přirozenému závodění.

Den zahájí v 9:00 amatérskou hobby kategorií na 60 km, v níž budou závodníci bodovat do celoročního prestižního seriálu silničních amatérských závodů RoadCup. Od 11. hodiny pak začne maraton mládežnických závodů, jenž vyvrcholí od 15:15 závodem juniorů na trase dlouhé 100 km. Předpokládaný cíl této kategorie je přibližně v 18:10.  

Organizování závodu se nevyhne nutným dopravním omezením. K zabezpečení závodu Josef Vaishar z organizačního týmu Favoritu Brno dodává:  „Oficiální objízdné trasy budou vyznačeny a provoz na křižovatkách bude regulován pořadatelskou službou. Peloton závodníků bude zajištěn pořadatelskými motospojkami. Prosíme občany o shovívavost a toleranci a žádáme je, aby na dotčených komunikacích dbali zvýšené opatrnosti a řídili se pokyny Policie ČR, pořadatelů a dopravním značením. Současně nám dovolte, pozvat Vás ke zhlédnutí této atraktivní sportovní akce.“

AUTOR: TZ Favorit Brno

Autor článku: Admin