Silnice

Škoda Cup 2024 odstartuje tradičně ve Velké Bíteši

Škoda Cup 2024 odstartuje tradičně ve Velké Bíteši

Šest podniků zahrnuje Škoda Cup – Český pohár mužů v silniční cyklistice 2024. Úvodní díl seriálu, v němž obhajuje vítězství Jakub Otruba z týmu ATT Investments, se pojede 6. dubna, kdy je na programu závod Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš.

Otvírák domácí cyklistické silniční sezony se jede v sobotu 6. dubna, kdy odstartuje v pravé poledne z Masarykova náměstí ve Velké Bíteši. Na cyklisty čekají tři vrchařské prémie a čtyři sprinterské. Peloton ujede 165 kilometrů.

„První závod seriálu Škoda Cup určitě vynechám,“ přiznává obhájce prvenství Jakub Otruba z ATT Investments, který si během soustředění v Calpe přivodil po pádu zlomeninu na ruce. V Česku následně podstoupil operaci, trénovat musel se sádrou a jeho závodní program se tudíž značně posunul.

Během minulé sezony dojel při úvodním podniku sedmý, následně byl šestý v Krásné Lípě, dvacátý v České Kamenici, dvanáctý v Brně, aby vítězstvím v Hrabyni vstoupil do boje o celkové pořadí. Při finále seriálu v Lovosicích pak závod ovládl, čímž vybojoval celkové prvenství ve Škoda Cupu.

„Minulý rok to vyšlo skvěle. Vyhrál jsem jeden závod, skočil jsem do celkového pořadí, a nakonec v posledním závodě vybojoval celkový triumf. Klidně se něco podobného může opakovat i letos. Ani v té předešlé sezoně jsem se vyloženě nekoncentroval, že musím vyhrát Český pohár. Ale všechno se sešlo v pravý čas,“ vzpomíná Jakub Otruba.

Závody seriálu Škoda Cup považuje za skvělý způsob doplnění závodního programu. „Jsme český tým a je pro nás samozřejmě dobré prezentovat se doma před partnery skvělými výsledky v tuzemském prostředí,“ míní úřadující šampion v časovce.

Škoda Cup je soutěž vypsaná pro kategorie ELITE a U23. Závodu se mohou účastnit také junioři zařazení do reprezentačního družstva juniorů pro rok 2024. 

Program seriálu Škoda Cup 2024: 6. dubna – Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš, 20. dubna – Peklo Severu–Krásná Lípa, 21. dubna – Peklo Severu 2-Česká Kamenice, 16. června – Kyjovské Slovácko, 20. července – Brno-Mikulov-Brno, 1. září – Hrabyně (Ostrava).

AUTOR: Radek Malina

Autor článku: Admin