Dráha

Na závěr dráhového NCupu dvě jedenáctá místa pro české barvy

Na závěr dráhového NCupu dvě jedenáctá místa pro české barvy

V závěrečném třetím dnu dráhového Nations Cupu v Hongkongu čeští jezdci do elitní desítky nepronikli. Duo Denis Rugova a Jan Voneš sice vyhrálo v madisonu první kvalifikační jízdu, ale v hlavním závodě již neuspělo. Za jeden vyhraný sprint a jedno třetí místo získali naši jezdci 7 bodů, ale ztráta okruhu je poslala z elitní desítky na jedenácté místo. Stejnou příčku obsadila i Petra Ševčíková v omniu.

Ta jako poslední proklouzla z kvalifikace do hlavní soutěže v omniu. Ve scratchi pak začala závod slibnou šestou příčkou, ale v tempo race byla až devatenáctá. Ve vylučovačce skončila třináctá a v bodovačce přidala šestnáct bodů.

Sprinterské duo Martin Čechman a Dominik Topinka v kvalifikaci uspělo, když Čechman postoupil sedmnáctým časem 9,861 a Topinka pětadvacátým (9,982). V první jízdě ale Čechman nestačil na Sándora Szalontaye z Maďarska, Topinku pak dál nepustil Čou Jü z Číny. Veronika Jaborníková v keirinu neuspěla v prvním kole, stejně si vedla v opravách.

Výsledky:

Muži:

Madison:

1. Gate, Stewart (N. Zél.) 45, 2. Španělsko (Mora Vedri, Torres) 35, 3. Japonsko (Hašimoto, Kuboki) 35, 4. Portugalsko (I. Leitao, Marias) 33, 5. Německo (Kluge, Reinhardt) 29, 6. Dánsko (Skivild, Leth) 16, …11. ČR (Rugovac, Voneš) -13.

Sprint:

Finále: Ota (Jap.) – Richardson (Austr.) 2:1, o 3. místo: Paul (Trin. a Tob.) – Hoffman (Austr.) 2:0, …19. Čechman, 25. Topinka (oba ČR).

Ženy:

Kerin:

1. Finucaneová (Brit.), 2. Hinzeová (Něm.), 3. Lysenková, 4. Degrendelová (Belg.), 5. Satoová (Jap.), 6. Grosová (Fr.), …31. V. Jaborníková (ČR).

Omnium:

1. Kažiharaová 124, 2. Učinová (obě Jap.) 113. 3. Gillespieová (Ir.) 108, 4. Seitzová (Švýc.) 92, 5. Balejšiteová (Lit.) 86, 6. Liou Ťia-li (Čína) 85, …11. Ševčíková (ČR) 66.

Autor článku: Jaroslav Cícha