MTB

ROUVY Specialized cycling team začíná 30. závodní sezonu

ROUVY Specialized cycling team začíná 30. závodní sezonu

Vimperský tým horských kol vstupuje do své jubilejní třicáté závodní sezony. Od roku 2002 má statut UCI MTB teamu, nejdříve jako součást týmu České spořitelny MTB, následně pak transformovaný do Vimperka a posledních pět let zaštiťovaný hlavním partnerem týmu ROUVY / Virtualtrainig a čtrnáct let také značkou Specialized. 

Novou závodní sezonu začne tým v sobotu 16.3. na závodě C1 v Itálii, který je součástí italské mezinárodní série (poblíž Lago di Garda). Odsud se tým přesouvá na tradiční jarní tréninkový kemp do Toskánska.

„Letos jsme start závodní sezony posunuli až do března s tím, že se zaměříme především na kvalitní výsledky na světových pohárech a juniorské světové sérii. Hlavním cílem je ale nominace Adély Holubové na olympijské hry v Paříži“, uvedl Jiří Lutovský, manažer týmu.

V týmu zůstává Adéla Holubová, mladá nadějná závodnice, která je v širší nominaci na OH v Paříži, a Nela Viktorová, která by se měla pravidelně prosazovat do TOP 15 ve světovém poháru. Dále jsou v týmu nadějní závodníci juniorské kategorie v čele s členkami reprezentace Kateřinou Beyerovou a Marikou Pulkrabovou. Jádro týmu tvoří studenti sportovního gymnázia ve Vimperku. 

Tým bude absolvovat kompletní program světového poháru, který začíná již v dubnu dvěma závody v Brazílii, pokračuje pak čtyřmi závody v květnu a červnu v Evropě a končí dvěma závody v USA a Kanadě začátkem října. 

Juniorští závodníci pak budou absolvovat závody světové juniorské série a mezinárodní závody a jejich cílem je nominovat se do reprezentačního týmu pro mistrovství Evropy a světa.

Prvním vrcholem sezony budou závody světového poháru a světové juniorské série před domácím publikem v Novém Městě na Moravě poslední květnový víkend.

Cíle týmu jsou dle manažera Lutovského následující:

– nominace Adély Holubové na olympijské hry v Paříži 

– umístění v celkovém pořadí světového poháru do TOP 10.

– nominace závodníků na mistrovství Evropy a světa

– zisk mistrovských titulů v juniorské kategorii a kategorii do 23 let. 

Spolupráce s americkým univerzitním týmem Durango Segment 28  

Na základě úspěchů ve světovém poháru v kategorii U23 byl tým osloven uskupením Durango Segment 28, který má základnu na universitě v Durangu, k užší spolupráci. Ta bude spočívat především v tom, že dva závodníci týmu z Duranga budou absolvovat s týmem Rouvy Specialized evropské závody světového poháru, budou s ním trénovat a bydlet ve Vimperku a absolvují i ostatní závody týmového programu v květnu a červnu, včetně vysokohorského soustředění v Livignu. Na druhé straně se otevírá možnost stáže na univerzitě v Durangu pro týmového trenéra Jakuba Kadlece.

AUTOR: TZ Rouvy Specialized

FOTO: Michal Červený

Autor článku: Admin