MTB

SportCamp Zadov 2024

SportCamp Zadov 2024

Jubilení 25. ročník SportCampu Zadov, aneb trénuj s ROUVY Specialized Cycling Team Vimperk.

Už 25 let pořádá Bike klub Vimperk a Rouvy Specialized Cycling Team cyklistický SportCamp. Každoročně se tak na Šumavě sejdou mladí nadějní cyklisté (10-15 let) a trénují pod dohledem zkušených trenérů na Zadovských trailech i v přilehlém okolí. 

Dovolte nám trochu zavzpomínat na hvězdy, které prošli naším SportCampem za dlouhých 25. let. Jan Škarnitzl, Jitka Čábelická – Škarnitzlová, Tereza Huříková, Ondřej Cink, Petr Vakoč, Jaroslav Snášel (stříbro na ME), Jan Vastl (medailista z ME na horském kole), Martin Stošek, Tereza Sásková. Není to krátký seznam a úspěšných cyklistů má SportCamp stále více. U některých cinkají medaile a u některých radost z pohybu a nově nabytých zkušeností na kole. 

Nejen v řadách účastníků, ale i mezi trenéry, co u nás vedli své svěřence, najdeme mnoho známých jmen: Ivan Rybařík, Milan Spěšný, Lucie Veselá, Jana Valešová, Jitka Čábelická, Richard Gasperroti, Tomáš Trunschka, Mário Nebesář, Jakub Říha, Tomáš Král, Bára Průdková

Na co se můžete při 25. ročníku těšit?

Děti na SportCampu zažijí týden plný cyklistiky, zábavy a přátelství. Budou se učit od lidí, z nichž někteří ještě nedávno figurovali na startovce Českého poháru. Seznámí se základy tréninku na horském kole v disciplíně cross-country. I v roce 2024 se budeme během kempu soustředit zejména na vylepšení technických dovedností. A to ve skvělém tréninkovém prostředí Zadovských tratí pro XC a Enduro.

I v jubilejním 25. ročníku se můžete těšit na lekce techniky pod vedením zkušených instruktorů – předního českého Enduristy Jakuba Říhy a předního českého jezdce v 4X či našeho létajícího mechanika, Tomáše Krále. Přestože zaměření kempu není primárně na Enduro, určitě se mohou přihlásit i zájemci o tuto disciplínu. Na kampu bude velká část tréninků věnovaná technickému ježdění. A když dojdou síly, na kopec nám pomůže lanovka (Díky za podporu Lyžařskému Areálu Zadov). Po domluvě je možné vzít si na kemp kromě klasického XC kola i Enduro speciál.

Kromě tréninku techniky a speciálních XC tréninků si děti užijí i výlety po známých i méně známých zákoutích Šumavy. Kemp také může posloužit jako kvalitní příprava na MČR XCO, které se koná týden po skončení kempu v Harrachově (léty úspěšně prověřený model). Můžete se těšit na společný trénink s olympioničkou Terezou Vlk Huříkovou, která se podělí o své zkušenosti své bohaté závodní kariéry.

A aby to nebylo jen o kole, mohou se děti těšit na orientační běh, cvičení a protahování, tradiční MTBO a oblíbené hry venku i uvnitř. Starší skupiny pak pod vedením instruktorů proniknou i do tajů strečinku, regenerace a zdravé stravy. Za odborného dohledu týmových mechaniků se mohou zlepšit v údržbě kola. Neopomeneme ani společenský program. Opět chystáme i besedu. Letos přislíbila účast naše aktuálně nejlepší cyklokrosařka a medailistka z letošního MS v Táboře Kristýna Zemanová.

Cena SportCampu Zadov je 8500 Kč

Cena zahrnuje

  • Ubytování – nástup neděle cca 16:00, konec v pátek cca 17:00.
  • Stravování – plná penze, druhá večeře, pitný režim. Začínáme v neděli večeří a končíme v pátek večeří.
  • Pamětní tričko se jménem. Pozor na správné vyplnění velikosti trička při registraci.
  • Zkušený tým instruktorů – prověřený trenérský kolektiv složený primárně z bývalých či stále aktivních závodníků.
  • Pojištění účastníků.
  • Doprovodné akce – lanovka, rozhledna, lanové centrum
  • Speciální lekce techniky jízdy pod vedením předního českého Enduristy a 4X jezdec Jakuba Říhy.
  • Společenský program – beseda s Kristýnou Zemanovou, společenské hry, diskotéka
  • Ceny za nejrůznější týmové a individuální soutěže v rámci SportCampu.

Online přihlášky jsou již spuštěny – více na webu – www.rouvy-specialized.com/sportcamp.html

Autor článku: Admin