Cyklokros

Jedenatřicet českých cyklokrosařů v nominaci na MS

Jedenatřicet českých cyklokrosařů v nominaci na MS

31 českých cyklokrosařů by se mělo postavit na start světového šampionátu, který se uskuteční 2. – 4. února v Táboře. Právě tolik jich nominoval reprezentační kouč Petr Klouček a nominaci schválila komise cyklokrosu Českého svazu cyklistiky po domácím šampionátu, který se jel o víkendu na shodné trati, na níž se bude bojovat o světové medaile.

Nejvíce, celkem sedm, bude v pelotonu juniorek. Šest zástupců bude mít ČR na domácí trati juniorů a mužů kategorie U23. Pět zástupců v českém dresu pojede závod mužů, čtyři ženy budou na startu kategorie U23 a tři mezi závodnicemi elite.

„Vzhledem k tomu, že šampionát se jede na domácí půdě, tak jsme se snažili dát možnost startu co největšímu počtu jezdců. Rozhodovaly již výsledky v průběh sezony a poté také samozřejmě i mistrovství ČR, které se jelo na okruhu, jež bude hostit světovou elitu. Některé výsledky při domácím šampionátu ovlivnily defekty, někteří jezdci již měli jistou nominaci za výsledky v celé sezoně, v potaz byly brány také výsledky ve Světových pohárech,“ řekl k nominaci Petr Klouček.

Trať jsme připravovali hlavně pro českou reprezentaci, aby měla nějakou výhodu. Její části jsou pojmenovány po našich legendách Fišerovi, Šimůnkovi, Štybarovi či Dlaskovi,“ řekl šéf organizačního výboru mistrovství Petr Balogh.

Upozornil na skutečnost, že diváci se mohou těšit i na tři velké obrazovky, které jim dokonale přiblíží dění na okruhu, ale i vybudování celkem deseti tribun. „Chceme bláznivé a bouřící prostředí tak, aby diváci naše jezdce vyburcovali. K tomu by měl napomoci i značný počet bubeníků, kteří přijedou z jižní Moravy. Vyzývám všechny fanoušky, aby přišli s vlajkami, trumpetami a píšťalami a věřím, že to bude ta nejlepší podpora pro dobré výsledky našich reprezentantů,“ přidal Petr Balogh.

Nominace:

Juniorky:

Kateřina Douděrová, Amálie Gottwaldová, Daniela Hezinová, Anna Hrdinová, Anna Panušová, Veronika Sedláčková, Hanka Viková.

Junioři:

Kryštof Bažant, Tomáš Hájek, Matěj Havel, Jan Janout, Tomáš Kraus, Patrik Lienert.

Ženy U23:

Kateřina Hladíková, Barbora Jeřábková, Simona Spěšná, Kristýna Zemanová.

Muži U23:

Patrik Černý, Matyáš Fiala, Václav Ježek, Pavel Jindřich, Maximilián Kerl,  Jan Zatloukal.

Ženy:

Nikola Nosková, Tereza Tvarůžková, Tereza Vaníčková.

Muži:

Michael Boroš, Jakub Říman, Zdeněk Štybar, Adam Ťoupalík, Šimon Vaníček.

Program MS:

Pátek 2. února:

12:30 – týmová štafeta

Sobota 3. února:

11:00 – Juniorky

12:30 – Muži U23

14:30 – Ženy elite

Neděle 4. února:

11:00 – Junioři

12:30 – Ženy U23

14:30 – Muži elite

Více info včetně možnosti nákupu vstupenek na https://www.mstabor2024.cz

FOTO: Jan Brychta 

Autor článku: Admin