Dráha

Na závěr dráhového ME Čechman šestý v keirinu

Na závěr dráhového ME Čechman šestý v keirinu

Další skvělý výsledek vybojoval pro české barvy v závěrečný den evropského dráhového šampionátu v nizozemském Apeldoornu sprinter Martin Čechman. V keirinu obsadil šesté místo.

Čechman vyhrál svoji rozjížďku, druhý český zástupce Dominik Topinka neuspěl a musel jít do opravné jízdy. V ní sice skončil druhý, ale do semifinále šel jen vítěz. Čechman si vedl výborně i v semifinále a ze třetího místa postoupil mezi šestici bojující o medaile. V něm jel z první pozice, ale soupeři se přes něj v závěru převalili.

„Pochopitelně jsem myslel na více, hlavně po loňském finále, kdy jeden Francouz vyvlnil a stálo mě to medaili. V semifinále jsem se dnes cítil velmi dobře a finále jsem proto zkusil jet „z jedničky“ a to mi nevyšlo. Neodcházím ovšem se sklopenou hlavou. Nechci nikoho vyhákovat a pak slavit, ale uspět kvalitou. Dneska se to nepovedlo, ale povede se to jindy,“ řekl Martin Čechman.

Ve stejné disciplíně žen sestry Veronika ani Anna Jaborníkovy nepostoupily z rozjížďky, neuspěly ani v opravách. Adam Křenek v bodovacím závodu skončil jedenáctý a dvojice Kateřina Kohoutková, Petra Ševčíková v madisonu závod nedokončily.

Keirin žen vyhrála Lea Sophie Friedrichová z Německa, madison francouzská dvojice Velentine Fortinová a Marion Borrasová a stíhací závod Josie Knightová z Británie.

Výsledky:

Muži:

Bodovací závod:

1. Larsen (Dán.) 66, 2. Mora Vedri (Šp.) 58, 3. Nilsson-Julien (Fr.) 45, 4. Dorenbos (Niz.) 41, 5. Perrett (Brit.) 36, 6. Narciso (Port.) 36, …11. Křenek (ČR) 10.

Keirin:

1. Lavreysen (Niz.), 2. Rudyk (Pol.), 2. Moro (It.), 4. Turnbull (Brit.), 5. Vigier (Fr.), 6. Čechman, …13. Topinka (oba ČR).

Ženy:

Keirin:

1. Friedrichová (Něm.), 2. Finucaneová (Brit.), 3. van de Wouwová (Niz.), 4. Grossová (Fr.), 5. Degrendeleová (Belg.), 6. Kouameová (Fr.), …13. V. Jaborníková, 17. A. Jaborníková (obě ČR).

Madison:

1. Francie (Fortinová, Borrasová) 50, 2. Belgie (de Clecqová, Kopecká) 41, 3. Itálie (Guazzibiová, Balsamová) 28, 4. Polsko (D. Pikuliková, W. Pikuliková) 24, 5. Nizozemsko (Raaijmakersová, van Belleová) 18, 6. Irsko (Gillespieová, Sharpeová) 9, …ČR (Kateřina Kohoutková, Petra Ševčíková) nedokončily.

Stíhací závod:

Finále: Knightová (Brit.) 3:22,816 – Brausseová (Něm.) 3:22,819, o 3. místo: Morrisová (Brit.) 3:22,934 – Venturelliová (It.) 3:27,475, 5. Alziniová (It.), 6. Murphyová (Ir.).

FOTO: Roberto Bettini

Autor článku: Jaroslav Cícha