MTB

Závěrečný díl maratonského poháru již 16. září

Závěrečný díl maratonského poháru již 16. září

Je tu opět osvědčený maratonský Harrachov. Po Českém poháru v olympijském cross country se v biatlonovém areálu Na Kolečku 16. září uskuteční v pořadí sedmý závod seriálu Prima CUP, kterým je ČEZ Harrachov

Letos se zde již po druhé s odstupem měsíce sejdou nejlepší bikeři z celé České republiky a nejen z ní. Další ročník nejvyšší domácí soutěže Škoda Auto Český pohár v maratonu je navíc zapsán v Mezinárodním cyklistickém kalendáři UCI v kategorii C2. Nejdelší trasa se bude odehrávat na česko-polských hřebenech a její podoby kratších variant povedou z velké části právě na polskou stranu. A že polská strana Krkonošského národního parku a její příroda má rozhodně co nabídnout.

Ti nejodvážnější se mohou zúčastnit trasy A, měřící 115 kilometrů s převýšením 3.500 metrů, která je určená pro opravdové bikery. Kratší trasa na 48 kilometrů jezdce také šetřit nebude a nastoupají tu rovných 1.000 výškových metrů. Zatímco oblíbená trasa C měřící 22 kilometrů bude odměnou pro všechny ostatní cyklonadšence.

Dětské závody do 10 let pak povedou v biatlonovém areálu Na Kolečku a o bikerské zážitky se postará pečlivě připravená trať tak, aby ji zvládl opravdu každý. Za své výkony dostanou krásné ceny od partnera dětských závodů hračkářství Pompo.

Chybět nebude ani tombola s hlavní cenou dárkovým poukazem na ubytování na 1 noc pro dvě osoby se snídaní ve čtyřhvězdičkovém Hotelu Dvorana v Karlových Varech. Další cenou je kávovar Segafredo Espresso 1 včetně kapslí, ochranný vak mBag značky Montone a cyklocomputer s chytrými hodinkami iGet.

Pojďte s námi objevit kouzlo polských Krkonoš a jeho okolí. Všechny informace o závodě včetně registrací naleznete na stránce závodu.

Foto: Jan Brychta

Autor článku: Filip Švestka