MTB

Spěšná sedmá v short tracku na Mistrovství Evropy

Spěšná sedmá v short tracku na Mistrovství Evropy

Stejně jako loni bojují nejlepší evropští bikeři o cenné kovy v portugalské Anadii. Evropský šampionát započal závodem short tracku, kde nejvýraznější výsledek v kategorii do třiadvaceti let předvedla loňská evropská juniorská šampionka Simona Spěšná. 

V kategorii žen U23 slavila vítězství Švýcarka Ronja Blochlinger. Simona Spěšná potvrdila své schopnosti pro tuto disciplínu a teprve devatenáctiletá prvoročačka vybojovala velmi dobré sedmé místo. Kvalitní výkony předvedly i Zuzana Šafářová a Nela Viktorová, které obsadily 11. a 13. místo. Mezi muži nikdo z českých reprezentantů neodstartoval. 

V juniorskému závodě dominovaly severské země, Dánsko a Švédsko, jejichž jezdci obsadili první 4 místa. Dres evropského šampiona oblékl Dán Mikkel Lose. Z českých reprezentantů se nejvíce dařilo Davidu Friedelovi, který vybojoval 27. příčku. Velmi rychlý závod provázelo mnoho dramatických a kolizních situací, které zapříčinily změny v pořadí.

V závodě juniorek slavila zlato německá reprezentantka Carla Hahn. Česká reprezentantka Kateřina Dušková obsadila 21. místo. Výsledek mladičké a talentované Káči ale mohl být mnohem výraznější. Naše reprezentantka se po většinu závodu pohybovala na úrovni první desítky, ale technické potíže v posledních dvou kolech závodu ji neumožnily bojovat o lepší umístění.

V pátek program pokračuje týmovou štafetou, kde se představí Jan Sáska, Ondřej Novotný, Eliška Hanáková, Aneta Novotná, Patricie Srnská a Jan Zatloukal. V sobotu program pokračuje závodem cross country pro juniorské kategorie a v neděli pro kategorie U23.

Výsledky:

Foto: Jan Sáska

Autor článku: Filip Švestka