Silnice

Regionem Orlicka Lanškroun 2020 s maximálním obsazením

Regionem Orlicka Lanškroun 2020 s maximálním obsazením

Jedním z mála závodů, který se uskuteční v plánovaném termínu, je etapový podnik Regionem Orlicka Lanškroun 2020 juniorů, který se pojede od 31. července do 2. srpna již po čtyřiatřicáté. Startují v něm klubová sedmičlenná družstva, nebo Mix týmy, složené ze závodníků kategorie junior (2002 – 2003) a družstvo může být doplněno závodníky kategorie kadetů (2004).

Pořadatelem závodu je Sportovní klub policie DUHA Lanškroun, ředitelem Petr Bucháček. Mezi vítězi z minulých let lze nalézt jména jezdců, kteří toho hodně následně dokázali, jen namátkou Daniel Turek, Josef Černý, Leopold König, Zdeněk Mlynář, Pavel Padrnos, Josef Nazarej, slovenský trojnásobný mistr světa jezdec Peter Sagan, Rakušan Peter Luttenberger či Němec Lennard Kämma.

Původně mělo být na staru 140 startujících. „Přetlak zájemců stát na startu byl ale o hodně vyšší. Podařilo se nám zvednout počet startujících na 179 rovnoměrně rozložených do 13 českých a 13 zahraničních týmů. Ty přijedou z Belgie, Německa, Rakouska a Slovenska,“ říká Petr Bucháček.

V posledních šesti ročnících dominovali němečtí cyklisté, kteří pětkrát vystoupili na nejvyšší stupeň, naposledy loni to byl Tim Oelke z týmu Stevens Thüringen před Pavlem Bittnerem. Mezi ně se dokázal vklínit český zástupce Jakub Otruba pouze v roce 2016.

Trať závodu:

31. července: 1. etapa – silniční závod (77 km)

 1. srpna: 2. etapa – časovka jednotlivců (9 km

1. srpna: 2. etapa – silniční závod (71 km)

2. srpna: 4. etapa – silniční závod (90 k

Celkem: 247 km

Více informací na adrese: https://www.skpduha.cz/Portals/skpduha/RO2020/Propozice2020_nahled.

Autor článku: Jaroslav Cícha