Cyklokros

Ve Slaném cyklokrosový TOI TOI Cup i Evropský pohár

Rychle se rozjela domácí cyklokrosová sezona. Po úterním startu v Mladé Boleslavi přijde na řadu v sobotu 2. října podnik v Hlinsku a hned za týden o víkendu dva závodní dny ve Slaném. Tam vedle klasického Toi Toi Cupu budou závody zařazeny i do nově vzniklého nultého ročníku Evropského poháru.

Petr Balogh, předseda cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky by rád navrátil českému cyklokrosu lesk a úspěchy minulosti „Chceme český cyklokros nastartovat a uděláme pro to maximum,“ řekl Balogh a zmínil novinku zejména pro středoevropské závodníky. „Chystáme velkou novinku v podobě nultého ročníku Evropského poháru pro mladé závodníky. Nadvláda Belgičanů a Nizozemců je obrovská. Evropský pohár bude sérií několika závodů pro mužské i ženské kategorie kadetů, juniorů a jezdců do 23 let. Tuto novinku kvituju. Pojede se u nás zároveň jako Toi Toi Cup ve Slaném a do budoucna v něm vidím samá pozitiva. Tenhle projekt povzbudí cyklokros ve střední Evropě a v dalších zemích mimo Belgii a Nizozemsko, jakými jsou Francie, Portugalsko, Německo, Polsko, Itálie nebo Slovensko. Chceme dát mladým cyklokrosařům pomocí této nové soutěže nový impuls. Nový seriál má spoustu nedostatků, ale věřím, že příští rok bude již jednat o hodnotný seriál. Nějak se začít musí,“ zdůraznil Balogh. První závod EP se jede v neděli 3. října v italském městě Jesolo, ale nestartují kategorie masters.

V současné době se mohou kategorie masters již na závod ve Slaném přihlašovat stejným systémem jako na Toi Toi Cup (SportSoft). Časový harmonogram je v jak v celkovém rozpisu Toi Toi Cupu, tak v propozicích pro závod ve Slaném.

Pořadatelé žádají účastníky závodu, aby k výdeji startovních čísel přinesli již vyplněná prohlášení pro závodníky, mechaniky v depu, opatrovatele na startu a vedoucího týmu, bude-li se pohybovat na trati. Urychlíte tím výdej startovních čísel. Formulář najdete na: http://www.cyklokros.cz/data/web/docs/2021/csc_selfreportingform_covid-19-v2.pdf.