MTB

SKR posiluje Nutrend Specialized Racing

SKR posiluje Nutrend Specialized Racing

Český výrobce cyklistického a sportovního oblečení Sýkora Sportswear s.r.o se, počínaje rokem 2024 a na dobu minimálně tří let, zařazuje mezi generální partnery profesionálního MTB týmu a bude zároveň figurovat i v klubovém názvu, který se mění na Nutrend Specialized SKR Racing.   

Společnost Sýkora Sportswear s.r.o není ani zdaleka nováčkem mezi partnery týmu Nutrend Specialized SKR Racing. Začátek společné spolupráce se datuje už od roku 2014. A můžeme mluvit o spolupráci vzájemně prospěšné a to nejenom pro tým a společnost Sýkora, ale i pro širokou cyklistickou komunitu. Jezdci se totiž od počátku aktivně podílejí na vývoji a testování výrobků a bez nadsázky se dá říci, že současná špičková sada oblečení postupně vznikala jezdcům na míru. Řeč je nejenom o střihu, ale i o použitých materiálech a výrobních technologiích. Poznatky získané vývojem a testováním pak společnost Sýkora přenáší do výroby výkonnostního, sportovního i volnočasového oblečení pro závodní i širokou cyklistickou veřejnost a výrobky používají cyklisté všech kategorií u nás i v zahraničí. 

Společnost Sýkora Sportswear se od počátku spolupráce aktivně podílí i na všech klubových aktivitách a ve spolupráci s týmem Nutrend Specialized SKR Racing vyvíjí i další užitečné cyklistické produkty. Tak vznikl například na míru vyrobený přepravní vak na kola do letadla, obaly na zapletená kola nebo sportovní tašky potřebných parametrů pro časté užívání a související nároky. Všechny tyto výrobky od společnosti Sýkora odebírá i Reprezentační tým MTB a Reprezentační tým handicapovaných cyklistů a zajímavostí jistě je, že první přepravní vak na kolo testovali a připomínkovali spolu s trenérem Viktorem Zapletalem i olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý a paralympijský vítěz Jiří Ježek už v roce 2014.   

Nutrend Specialized SKR Racing je týmem zaměřeným na podporu mladých talentovaných jezdců a tým funguje od počátku svého vzniku integračním způsobem, v celku působí i přední čeští handicapovaní cyklisté. Tým budou v roce 2024 reprezentovat v kategorii do 23 let čeští reprezentanti MTB, mistr republiky Jan Zatloukal, vicemistr republiky Filip Konečný, juniorský mistr republiky Ondřej Novotný a Patricie Srnská, která jako neznámá cyklistka šokovala v roce 2023 cyklistický svět, když se postupně v závodech Světového poháru horských kol propracovala až na šestou příčku. V kategorii handicapovaných cyklistů je týmovým a zároveň i českým želízkem v ohni aktuálně nejúspěšnější český hanbiker, mistr Evropy Patrik Jahoda, který bude bojovat na Paralympijských hrách v Paříži o vylepšení svých dvou čtvrtých míst z Paralympiády v Tokiu 2021.

Klubové aktivity jsou ale mnohem širší, než pouze provozování profesionálního týmu. Tým má ve svých řadách i přední české jezdce kategorie hobby v čele s Jiřím Chybou a Jiřím Štěpáníkem. V týmu působí i vítěz legendárního závodu Ironman na Hawaii v kategorii vozíčkářů Michal Šiška a od loňského roku za tým závodí i malé děti, potomci členů klubu. 

Dvanáctiletou historií se pyšní ŠKODA Pražský MTB pohár, volnočasový seriál pro jezdce všech výkonnostních i věkových kategorií, včetně cyklistů s handicapem, který tým Nutrend Specialized SKR Racing  založil a ve spolupráci se všemi partnery týmu také dodnes pořádá. 

Jezdce týmu Nutrend Specialized SKR Racing dlouhodobě podporují významné české a nadnárodní společnosti: 

Nutrend, Specialized, Sýkora Sportswear, Moose, ASC Dukla Praha, Hlavní Město Praha.    

AUTOR: TZ Nutrend Specialized SKR Racing     

Autor článku: Admin