Cyklokros

Česká štafeta cyklokrosařů na ME těsně čtvrtá

Česká štafeta cyklokrosařů na ME těsně čtvrtá

Česká cyklokrosová reprezentace obsadila v závodě smíšených štafet, kterým v Pontchateau odstartovalo mistrovství Evropy, čtvrté místo. Od bronzu dělilo českou sestavu pouze 6 vteřin. Vítězství vybojovala domácí Francie.

Česko startovalo ve složení Matyáš Fiala, Kateřina Hladíková, Patrik Lienert, Kateřina Douděrová, Kristýna Zemanová a Václav Ježek. Podle regulí musí startovat jeden junior, juniorka, zástupci kategorie U23 a buď reprezentanti kategorie ELITE nebo místo nich mohou jet další třiadvacítkáři. To byl i případ české reprezentace, k juniorům Lienertovi a Douděrové postavil trenér Petr Klouček závodníky do 23 let.

„Všichni předvedli dobrý výkon a zajeli zhruba to, co jsme od nich čekali. Ztráta na třetí Belgii nebyla velká. Kačka Douděrová nám bohužel spadla a přesně to nám pak asi chybělo. Ale to se stane, jinak jela taky výborně a zaslouží pochvalu,“ řekl Petr Klouček.

V sobotu se nepojede kvůli větru

I dějiště šampionátu hodně ovlivňuje nepříznivé počasí, hlavně silný víte a déšť. „Dnes ale bylo docela příjemně, svítilo slunce a na trati žádné velké bahno nebylo. Vítr to celkem vyfoukal. Ale na sobotu je předpověď daleko horší a kompletní program byl zrušen na příkaz místních úřadů. Má foukat opravdu silný vítr. Vize je taková, že by se v neděli, kdy se má počasí trochu zlepšit, odjely všechny závody. Stihnout se to určitě dá, tak uvidíme,“ prozradil Klouček.

Výsledky štafet: 1. Francie 42:47, 2. Velká Británie +33, 3. Belgie +1:07, 4. Česko (Fiala, Hladíková, Lienert, Douděrová, Zemanová, Ježek) +1:13.

Foto: Massimo Fulgenzi/SprintCyclingAgency

Autor článku: Jan Krůta