Dráha

Školení rozhodčích pro disciplíny dráha a silnice

Školení rozhodčích pro disciplíny dráha a silnice

Komise rozhodčích ČSC uspořádá dvě školení rozhodčích 2023 pro disciplíny silnice/dráha. První termín je 3. – 5. listopadu 2023 na velodromu v Praze – Třebešíně a druhý 1. – 3. prosince 2023 na velodromu v Prostějově.

Zahájení se uskuteční nejdříve kolem 16:00, případně může být ještě trochu  posunuto. Ukončení je plánováno na neděli mezi 15:00 až 16:00.

Náklady na školení budou cca. 2000 Kč. Je v nich zahrnuto 2x ubytování, přednášky, studijní materiály a nepřeberné množství informací a zkušeností, které se budou organizátoři snažit předat.

V případě, že někdo přijede vlakem či autobusem, lze se domluvit a na prostějovský velodrom zajistíme odvoz.

V době školení budou probrána nejdůležitější pravidla, ale hlavně praktická činnost rozhodčího a nastínění situací, do kterých se může rozhodčí dostat. Zkouška nebude probíhat přímo na kurzu, test bude přibližně po měsíci řešen on-line formou.

Dále budou účastníci kurzů v první polovině sezóny přizváni na závody a pokud vše proběhne hladce, tak po složení této „praktické zkoušky“ získají účastníci licenci národního či regionálního rozhodčího.

Zájemci o kurz prosím kontaktujte Ondřeje Vačkáře (mail: ondra@vackar.cz, případně na tel: 777 822 527, nejlépe po 17:00.

Autor článku: Jaroslav Cícha