ČSC

Jízda pro Paříž. Podpořte v Mikulově handicapované sportovce

Jízda pro Paříž. Podpořte v Mikulově handicapované sportovce

Na závěrečné zastávce seriálu Prima CUP, kterým je 7. října Škoda Auto Mikulov, podpoří charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ projekt Jízda pro Paříž. 

Do nadačního projektu jsou zapojeni handicapovaní sportovci, kteří jsou ve výběru pro paralympijské hry v Paříži 2024.

V rámci závodu bude k dispozici Oranžové kolo Nadace ČEZ, které každému umožňuje podpořit svým pohybem dobrou věc. Jak se zapojit? Stačí málo! 60 vteřin jízdy na trenažéru zvládne dítě, dospělý i senior. Body, které ujedete, převede Nadace ČEZ na peníze a věnuje je tam, kde pomáhají.

V projektu Jízda pro Paříž budou finanční prostředky použity na částečné pokrytí nákladů para cyklistů, kteří mají předpoklad k účasti na Paralympijských hrách v Paříži nebo se mohou pokusit vybojovat další účastnické místo na těchto hrách. 

„Český svaz cyklistiky předpokládá, že by do Paříže mohlo odjet od čtyř do šesti sportovců. Finální počet bude znám koncem června 2024, ale čeští závodníci a závodnice se chtějí poprat o co možná největší počet míst,“ upřesňuje generální sekretář Českého svazu cyklistiky, Jaroslava Krakovičová.

„Jsme rádi, že prostřednictvím generálního partnera seriálu Prima CUP, kterým je Skupina ČEZ, můžeme přispět tam, kde je to potřeba. Navíc závěrečný mikulovský podnik je ideálním místem pro setkání celé škály sportovců, od těch nejmladších po hobbíky, reprezentanty a profesionály. Věřím, že si každý užije skvělý den na kole, ať už v závodním nebo pohodovém tempu s přáteli či rodinou,“ upřesňuje za pořadatele seriálu Prima CUP, Filip Švestka. 

Program závodu Škoda Auto Mikulov startuje již v pátek v mikulovském Amfiteátru pod Turoldem, kde zahraje i cimbálová muzika Grossianka. Pro závodníky jsou připraveny dvě trasy o délkách 55 a 33 kilometrů a ani u jedné nebudou chybět výhledy na mikulovské dominanty včetně té nejvýraznější – Svatý Kopeček.

Program je připraven také pro děti, kteří se o medaile utkají přímo v amfiteátru a za své výkony budou odměněny krásnými cenami z hračkářství Pompo. Kdo se neumístí na pódiu, může vyzkoušet štěstí v tombole.  

Tak neváhejte zavítat do Mikulova podpořit dobrou věc.

Více informací o závodě na www.iprimacup.cz.

Autor článku: Filip Švestka