Dráha

Bronzová Marková s Müllerovou na dráhovém MSJ

Bronzová Marková s Müllerovou na dráhovém MSJ

Závěrečný den světového juniorského šampionátu na dráze v kolumbijském Cali přinesl českým barvám medaili. Postaraly se o ni Adéla Marková s Patricií Müllerovou v madisonu. Výborně si vedl i Adam Bittman, který ve vylučovacím závodu obsadil čtvrté místo.

„Děvčata Marková s Müllerovou jely od začátku velice aktivně a podílely se na tvorbě závodu. Do posledního sprintu bojovaly o stříbrnou medaili. V závěrečném dvojnásobně bodovaném spurtu získaly šest bodů za druhé místo, ale přeskočily je ziskem deseti bodů Australanky. Nakonec jim patří skvělé třetí místo v této olympijské disciplíně, což je pro ně určitě velký úspěch,“ uvedl reprezentační trenér Martin Cetkovský.

Adam Bittman startoval ve vylučovacím závodu. Z rozjížděk postoupil z desátého místa, avšak ve finále ho potkal pád. V závodě i přesto pokračoval, bohužel ale skončil těsně pod pódiem na čtvrtém místě. Spolu s Adamem Bradáčem z rozjížděk postoupili také do finálového závodu v madisonu, ovšem i zde Bittman spadl a ze závodu byli později čeští jezdci odvoláni.

Výsledky:

Junioři:

Vylučovací závod:

1. Sanchez (Šp.), 2. Ušakov (Ukr.), 3. Stella (It.), 4. Bittman (ČR).

Madison:

1. Británie (Brannan, Wiggins) 55, 2. Belgie (van den Haute, Crabbe) 46, 3. Itálie (Fiorin, Sierra) 44, …ČR (Bradáč, Bittman) nedokončili.

1 km s pevným startem:

1. Ryan (Austr.) 1:00,748, 2. Huysman (Belg.) 1:01,657, 3. Samusev (neutrální stát) 1:01,794.

Juniorky:

Madison:

1. Itálie (Venturelliová, Grassiová) 54, 2. Austrálie (Willová, Duncanová) 26, 3. ČR (Adéla Marková, Patricie Müllerová) 23.

Keirin:

1. Cuadradová, 2. Martinerová (obě Kol.), 3. Kellyová (N. Zél.).

FOTO: FB Campeonato Mundial Junior de Ciclismo de Pista Cali 2023

VIDEO: UCI Youtube https://www.youtube.com/watch?v=uOElrMO2dTI (závod ve 40:30)

Autor článku: Jaroslav Cícha