BMX

Bikrosaři si dělili medaile v Brně

Bikrosaři si dělili medaile v Brně

Na dráze v Brně si dnes rozdělili mistrovské medaile nejlepší čeští bikrosaři. V této olympijské disciplíně potvrdil své postavení na domácích tratích Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX) zcela přesvědčivě. Vyhrál všechny tři jízdy a vybojoval zlato v kategorii U23, zlato mezi elitními jezdci získall Adam Hladík (BMX Dracing Team). Nejlepší ženou je Eliška Bartůňková (Bikros club Řepy), nejlepší juniorkou Sabina Košárková (BMX Bílov).

Elitní muži jeli společně s jezdci U23 a druhý byl v U23 Matěj Linhart (Bike team Uničov), bronz bral Jakub Vesecký (SC BMX Benátky). Nejlepším juniorem se stal Jakub Cidlinský (SC BMX Benátky). Hladíka na stupních vítězů doplnili Lukáš Vesecký (SC BMX Benátky) a Theodor Švarc (BMX Team Brno).

„Dnes jsme jeli jen tři jízdy na součet, což je trochu odlišné od jiných závodů, ale za mě určitě spokojenost, všechny jízdy jsem vyhrál. Je to můj třetí titul, první dva jsem získal ještě jako junior. Vítězství beru tak, že jsem splnil to, co jsem jezdil letos a třeba za rok to bude již titul z elity. Vždy je super si s klukama zazávodit a doufám, že je to před mistrovstvím Evropy nakopne a pro mě věřím, že to tím nekončí,“ řekl Marek Neužil.

Mezi ženami se očekával souboj Bartůňkové a juniorkou Sabinou Košárkovou (BMX Bílov), ale ten tentokrát jasně vyzněl pro zkušenější z nich, když ve všech jízdách projela cílem s velkým náskokem. „Pro mě to bylo takové nic moc. Jely jsme s holkami 13+, já vyhrála všechny jízdy od startu do cíle. Není to ani nejlepší příprava, moc jsem si nezazávodila, pro mě je příjemnější jezdit s kluky, to si zazávodím víc,“ řekl Eliška Bartůňková.

Výsledky:

Junioři:

1. Cidlinský (SC BMX Benátky), 2. Huf (Utopia bikes Zábřeh), 3. V. Polesný (Bikros club Řepy), 4. Quadra (BMX Bílov), 5. Sokol (TJ BMX Pardubice), 6. Žalman (TJ Favorit Brno).

Ženy:

1. Bartůňková (Bikros club Řepy), 2. Košárková (BMX Bílov) – 1. juniorka, 3. Fremlová (Pardus TUFO Prostějov) – 1. v kategorii 13+.

Muži:

1. Hladík (BMX Dracing Team), 2. L. Vesecký (SC BMX Benátky), 3. Švarc (BMX Team Brno), 4. Merta (TJ BMX Pardubice).

Muži U23:

1. Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX), 2. Linhart (Bike team Uničov), 3. J. Vesecký (SC BMX Benátky), 4. Bábek (Bike team Uničov).

Autor článku: Jaroslav Cícha