MTB

Akademickými bikovými mistry ČR Zatloukal a Šafářová

Akademickými bikovými mistry ČR Zatloukal a Šafářová

Bikový víkend ŠKODA Pražského MTB poháru přilákal stovky bikerů. Třetí a čtvrté kolo na Zličíně přivedlo na start bikerů z celé republiky i ze zahraničí. V rámci sobotního programu se akademickými mistry ČR stali Jan Zatloukal (Moravská univerzita Olomouc/Nutrend Specialized Racing) a Zuzana Šafářová (Jihočeská univerzita/Rouvy Specialized), oba čeští reprezentanti do 23 let.

V kategorii mužů se krátce po startu odpoutal Zatloukal od dvojice pronásledovatelů, kterou tvořili Lukáš Elčkner (VŠ Newton/Jaroslav Kulhavý Cycling Team) a Josef Kunášek (VŠ polytechnická Jihlava/Bikepart Cycling). Zatímco Zatloukal si svůj náskok kontroloval až do cíle, za ním se rozpoutala opravdová cyklistická bitva o akademické stříbro a bronz. Nástupem v závěru posledního kola se na druhou příčku probojoval Elčkner a pozici si udržel, bronz si odváží Kunášek.

Mezi ženami se souboj o mistrovský dres odehrával od prvních do posledních metrů mezi dvěma českými reprezentantkami do 23 let – Zuzanou Šafářovou a Anetou Novotnou (Česká zemědělská univerzita v Praze/Aspire Opportunity Brno). Více sil měla v posledních metrech závodu Šafářová. Třetí v sobotním závodě dojela ukrajinská reprezentantka Maria Orechová, pro bronz v akademickém závodě si dojela čtvrtá v celkovém pořadí, Lucie Nedomlelová (Technická univerzita v Liberci/Czech MultiSport Coaching).

Nedělnímu závodu mužů triumfoval Zatloukalův týmový kolega Filip Konečný. Mezi ženami zvítězila věkem teprve juniorka Evelína Šedivá (Elimon Bicykl Team Ústí nad Labem).

V soutěži týmů se po čtyřech závodech na první příčku posunul pražský Rexonix, pouhý bod za ním jsou Author Team Stupno a Cycling Academy Tábor.

FOTO Pavel Křikava

Autor článku: Jaroslav Cícha