Paracyklistika

Antošová a Jahoda pojedou v Tokiu na nových handbicích od Nadace ČEZ

Antošová a Jahoda pojedou v Tokiu na nových handbicích od Nadace ČEZ

Reprezentanti v para cyklistice Kateřina Antošová a Patrik Jahoda převzali od Nadace ČEZ a Českého svazu cyklistiky zbrusu nové závodní handbiky, na kterých se měli účastnit letošních paralympijských her v Tokiu.

Celosvětová pandemie koronaviru se však podepsala i na konání paralympiády a stejně jako olympijské hry byla přesunuta až na rok 2021.

I přes letošní smolnou sezónu, která je postižena koronavirovou krizí a během které byly zrušeny v podstatě všechny vrcholné akce v para cyklistice, oba čeští reprezentanti na nových handbicích pilně trénují a připravují se alespoň na závody Českého poháru handbike, které se snad v průběhu podzimu uskuteční.

Tento rok se závodní sezóna moc nepovedla. Potěšily mě jen dvě věci – že mi zlomený kotník srůstá, ačkoli o tom lékaři dost pochybovali. Druhou věcí je nový handbike. Moc děkuji! Je to nový impuls, který jsem letos opravdu potřebovala. Věřím, že se s ním za rok podívám do Tokia.“ řekla nám Kateřina Antošová, pro kterou měla být letošní paralympiáda vyvrcholením kariéry.

Handbiky pro oba reprezentanty byly vyrobeny na míru a v té nejvyšší možné kvalitě, tj. v celokarbonovém provedení včetně elektronického řazení, které je pro dnešní úroveň vrcholové para cyklistiky již nezbytné.

„Světová para cyklistika se v posledním desetiletí posunula do neuvěřitelné úrovně výkonnosti sportovců a s tím související náročnosti na materiální vybavení v té nejvyšší kvalitě. Tyto nové handbiky splňují absolutní světový „TOP“, co do provedení a osazení komponenty a my jsme velmi vděční, že Nadace ČEZ poskytla finanční prostředky na výrobu obou „strojů“ pro naše reprezentanty. „ uvedla generální sekretářka Českého svazu cyklistiky Jaroslava Krakovičová.

Třešničkou na dortu je, že výrobcem těchto kol je česká firma a konstruktérem handbiků je Václav Antal, který sám je rovněž aktivním para cyklistou a reprezentantem ČR.

„Pevně věříme, že se Letní paralympijské hry Tokio 2020(1) uskuteční a českým reprezentantům se na nových handbicích od Nadace ČEZ podaří vybojovat skvělé výsledky, na které jsme u nich zvyklí“ dodal prezident svazu pan Petr Marek.

Autor článku: csc-admin csc-admin