Sálovka

Mladí krasojezdci a hráči kolové absolvovali soustředění

Mladí krasojezdci a hráči kolové absolvovali soustředění

Sálová komisi pokračuje v organizaci soustředění pro hráče v kolové a krasojezdce. V závěru minulého týdne se podařilo uspořádat v Brně soustředění hráčů v kolové kategorie U23 a Elite, juniorští závodníci v krasojízdě se zase sešli ve Zlíně.

Soustředění v kolové se zúčastnilo pět nejlepších mužských dvojic hrajících nejvyšší Škoda Extraligu 2020 a také čtyři nejlepší dvojice kategorie U23. Reprezentanti obou věkových kategorií během víkendu absolvovali celkem čtyři tréninky na kole doplněné cvičením a jinými aktivitami, které trenérsky vedli Radim Hasoň a Miroslav Berger. Ve Zlíně se pod trenérským vedením Věry Břínkové a Petra Bartůňka představili talentovaní krasojezdci.

Hráči v kolové byli zařazeni do dvou tréninkových skupin, trénink mladších hráčů vedl bývalý mistr světa z roku 2008 Radim Hasoň. Hráči trénovali různé herní situace a tréninky byly ve vysokém tempu. Trénink starších reprezentantů vedl zkušený bývalý hráč a také dvojnásobný mistr světa (1989, 2003) Miroslav Berger st. Týmy se spíše sehrávaly během zápasů a trénovaly také standardní situace.

Setkání a společný trénink byl zakončen přípravným turnajem a lze konstatovat, že pro všechny reprezentanty bylo soustředění kvalitní přípravou před dalším pokračováním letošní sezóny. Ta bude pokračovat 23. srpna semifinálovým turnajem MČR U23 v Šitbořicích a o týden později 3. kolem Škoda Extraligy v Chrastavě na severu Čech. Reprezentanti i nadále pokračují v přípravě, neboť účast na ME U23 i ME elite je stále otevřená.

Souběžně se soustředěním kolové probíhala příprava juniorských závodníků v krasojízdě ve Zlíně. Nadějní krasojezdci si tentokrát nevystačili jen s kolem, ale činili se např. v bazénu, v lese a díky zkušené trenérce Věře Břínkové si mohli vylepšit fyzickou kondici rovněž na kolečkových bruslích v okolí lázeňského komplexu Zlín – Kostelec.

Sjíždění sestav a vylepšování technického provedení cviků pak probíhalo pod vedením bývalého reprezentanta a majitele pěti bronzových medailí z mistrovství světa Petra Bartůňka. Zejména rozmanitost přípravy, tedy nikoli jen přípravu na kole, si všichni mladí závodní pochvalovali a vzhledem k přesunu juniorského mistrovství republiky z jara na podzim si měli možnost udělat obrázek o stávající formě. Vrcholem letošní sezóny v krasojízdě juniorů bude listopadový šampionát, který se uskuteční v hale TJ Pankrác Praha.

FOTO Sálová komise ČSC

Autor článku: Jaroslav Cícha