MTB

Podařený bikový víkend na Zličíně

Podařený bikový víkend na Zličíně

Víkendovým třetím a čtvrtým závodem na Zličíně se ŠKODA Pražský MTB pohár překlenul do své druhé kalendářní půlky. Závodů, které byly vypsané jako „Velká cena Café Calabrone“ a „O pohár starostky MČ Praha Zličín“ se účastnilo velké množství bikerů z celé České republiky.

Pořadatelé evidovali přes osm set startovních registrací pro tyto závody.

Podnik, který je nedílnou součástí kalendáře pražské soutěže od počátku desetileté historie se jel v netradičním, obousměrném modelu, kdy v neděli absolvovali jezdci totožnou trať se sobotním závodem, ale v protisměru.      

Místní trať je záměrně postavená tak, aby umožňovala toto dvojí užití, které je z pohledu jezdců i diváků zajímavé. Po oba závodní dny si jezdci i diváci užívali krásné cyklistické počasí a především dramatické souboje, které obohatilo i několik zahraničních mládežnických týmů. Závody Pražského MTB poháru si postupně tvoří „jméno“ u našich zahraničních sousedů a účast silných a početných celků zaměřených především na mládež je příjemným a vítaným oživením už tak kvalitního startovního pole v dětských i mládežnických kategoriích.

Trať na Zličíně disponuje pouze minimálním převýšením, nicméně její pestrost a technické sekce z ní činí poměrně náročnou záležitost dokonale prověřující připravenost jezdců. Zároveň svým profilem umožňuje jízdu i několika závodníků v kontaktní skupině a závody se tak většinou rozhodují až v samotném závěru.

Pražský MTB pohár nyní čeká závodní pauza a seriál bude pokračovat až 11. září závodem v Libuši „O pohár MČ Praha Libuš“ a ročník 2022 uzavře finálový závod 25. září v Motole, kde budou místní traily hostit „Velkou cenu ŠKODA AUTO“ a zároveň i  Akademické Mistrovství České republiky.

Mezi muži vyhrál v sobotu Petr Šich (Moravec Team), v neděli pak Jakub Zemene (Kolofix – Reclino racing team), v ženách byly nejlepší Aneta Novotná (Kolofix – Reclino racing team), resp. Eliška Drbohlavová (LAWI Junior Team).

Autor článku: Jaroslav Cícha