Silnice

Schlegel druhý na Sibiu Cycling Tour

Schlegel druhý na Sibiu Cycling Tour

Skvělého výsledku dosáhl v etapovém závod první kategorie kalendáře UCI Sibiu Cyclin Tour v Rumunsku jezdec Elkov Kasper Michel Schlegel. V závodu de se přetavili i jezdců stájí ProTour skončil na druhém místě se ztrátou 26 vteřin za vítězným Italem Giovannim Aleottim z Bory hansgrohe. Do elitní desítky pořadí se dostal i devátý Adam Ťoupalík.

V úvodním prologu na 12,5 kilometru byl nejrychlejší Němec Pascal Ackerman, na sedmém místě ztratil Michael Kukrle osm vteřin, mladý Karel Camrda (Topforex – ATT Investments) byl desátý s odstupem devíti vteřin. V první etapě (178 km) vyhrál ve spurtu ve spurtu se svým krajanem Fabio Aru italský jezdec Aleotti, Schlegel dojel pátý s odstupem dvou vteřin, osmý byl v cíli Adam Ťoupalík s mankem 50 vteřin.

Třetí královská etapa v délce 188 kilometrů potvrdila skvělou formu Shlegela. Dojel čtvrtý za vítězným Alexisem Guerinem z Francie a Aleottim s Aruem a posunul se na třetí místo průběžné klasifikace. Ještě o jedno místo i polepšil ve čtvrté závěrečné etapě. Ta byla nejdelší, když jezdci absolvovali 205 kilometrů. Druhý etapový vavřín získal Ackerman a Adam Ťoupalík skončil čtvrtý. Schlegel přijel s pětivteřinovou ztrátou ve druhé skupině, Aru zaostal 13 vteřin a český jezdec jej tím v celkovém pořadí přeskočil.

Výsledky:

Konečné pořadí:

1.Aleotti (It.) 13:44:59, 2. Schlegel (ČR) +26, 3. Aru (It.) +27, 4. Černěnko (Rus.) +37, 5. Zoidl (Rak.) +57, 6. Thalman (Švýc.) +1:01, ….9. A. Ťoupalík +2:02, 11. Otruba +3:06, 21. Kukrle +5:37, 25. Camrda +9:16, 34. J. Bárta (všichni ČR) +11:47.

FOTO Elkov Kasper

Autor článku: Jaroslav Cícha