Vzdělání

Další díl kempů s FTVS!

Další díl kempů s FTVS!

Při jízdě na kole je nejdůležitější si ji užít! Možná se ale také chcete posunout o level výše, ať už v samotné technice jízdy nebo výkonnosti. Jak na to? Ve kterých momentech a kde děláte chybu? Co byste měli více řešit? Chcete současně potkat nové přátele, kterým v žilách koluje cyklistická krev a poznat mistry píšící cyklistickou historii? Případně máte ambici stát se trenérem cyklistky a posouvat v tomto sportu sám sebe i druhé nebo třeba své vlastní děti? V rámci kurzů FTVS je také možné získat kvalifikaci trenéra (trenérská licence C a B).

Proč vyrazit na kemp? 

Nechceme nikoho urazit ani se ho dotknout, ale učit se jezdit na kole je dřina. Cyklistika je krásný sport, ale bez základů techniky jízdy a souvisejících dovedností bude vaše tělo v budoucnu čelit zbytečně nepříjemným situacím a pocitu, že se nikam neposouváte. Nebo možná patříte mezi ty, kteří chtějí své děti inspirovat a správně zasvětit do techniky jízdy na kole a předejít případnému odnaučování zlozvyků. Chcete dostat odpovědi na otázky, zda neničíte své tělo nesprávnou technikou jízdy, nevhodnými dávkami kilometrů, případně chybným posedem? Zajímá vás, jak správně kompenzovat a co a kdy jíst? Pojeďte. 

Co zažijete? 

Čtyřdenní cyklistickou euforii v sedle biku, silničky nebo gravelu s mistrem Evropy Kristianem Hynkem a paralympijským mistrem světa Michalem Starkem. Jedinečnou možnost naučit se plánovat cyklistický trénink se Svatoplukem Henkem, poslechnout si tuto ikonu je opravdu zážitek. Nácviky techniky jízdy na horském kole na překážkách. Samozřejmě jsou nezbytnou součástí celého kempu i lekce kompenzačních cvičení a další teorie, stejně jako skvělá atmosféra a boží lidé.

Bez parťáků ani ránu

Díky spolupráci s partnery, jako jsou například značky Superior a Rock Machine, máme na kempu semináře o technice s Michalem Filgasem, vedoucím výroby vzorků a prototypů značek Rock Machine a Superior. Současně se díky podpoře Petr Čech Sport podíváte pod pokličku cyklistických závodů Kolo pro život a L‘Etape Czech Republic, které vám přiblíží Tomáš Pravenec. Nesmíme zapomenout ani na Český svaz cyklistiky, díky kterému kempy doplňujeme například o kurzy dráhové cyklistiky. „Ať už chce někdo jezdit na kole pro radost, závodně, na nákup anebo cyklistiku dokonce studovat, fandíme mu a maximálně tuto aktivitu podporujeme. Vnímáme jako nezbytné, aby se hobby sportovci či mladí lidé ve sportu vzdělávali,“ říká Martin Dvořák z ČSC.

Představujeme tým: 

Svatopluk Henke (jedním slovem ikona) 

Michal Stark (paralympijský mistr světa) 

Kristian Hynek (vítěz legendárního Cape Epic a mistr Evropy) 

Hanka Topolovová (Fakulta tělesné výchovy a sporu UK)

Hosté: 

Tomáš Pravenec (Petr Čech Sport)

Michal Filgas + Jaromír Valeš (Rock Machine, Superior)

Radomír Novák (Trinutka) 

Překvapení!!!

Pojeďte na cyklistický kemp Fakulty tělesné výchovy a sportu! (bike, silnička, gravel) 

Termín: 26. 10. ‒ 29. 10. 2023,

Místo: Lipno Lake Resort (Lipno Lake Resort; Luxusní apartmány disponují vlastní saunou a terasou s výhledem na Lipenské jezero)

CENA 5800 Kč (studenti), 7800 Kč (ostatní) (cena zahrnuje kurz, ubytování + snídani a balíček od partnerů)

Kontaktní osoba: Hanka Topolovová, topolovova@ftvs.cuni.cz

Děkujeme všem partnerům, kteří vnímají, že vzdělání ke sportu i cyklistice patří a nových trenérů není nikdy dost. 

ZDE SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT Cyklistický kurz (podzim 2023) – FTVS-vzdelavani.cz

Autor článku: Admin

Související

15.08.2022

     

Doporučené