Sálovka

SP v kolové přinesl 2. a 6. místo pro české týmy

SP v kolové přinesl 2. a 6. místo pro české týmy

V pořadí čtvrtý podnik Světového poháru v kolové se uskutečnil v německém Hähnleinu a Česká republika měla dvojnásobné zastoupení. Radek Adam, Tomáš Horák (oddílová příslušnost Zlín) chtěli navázat na úspěšné vystoupení na MS ve Skotsku a pro druhou českou dvojici Ondřej Kydlíček, Josef Reindl (oddílová příslušnost Plzeň) to bylo letošní první vystoupení v soutěži světového poháru.

K prvnímu utkání nastoupila dvojice Adam, Horák proti francouzskému páru Quentin Seyfried / Mathias Seyfried a do vedení poslal český tým Adam. Francouzi nenechali soupeře odskočit, srovnali stav na 1:1 a i když po rohovém úderu šli naši hráči do vedení, v poločase byl stav 2:2. Rovněž druhá půle utkání byla herně vyrovnaná a utkání skončilo remízou 3:3.

Soupeřem české dvojice v dalším utkání byli úřadující mistři světa z Glasgow Andre Kopp / Raphael Kopp. Vstup do utkání se povedl našim hráčům, kteří si postupně vybudovali vedení 3:0, ale protivník minutu před poločasem snížil na 3:2. Střela Radka k přední tyči přinesla dvoubrankový náskok a v polovině poločasu vedení 4:2. Do druhého poločasu lépe vstoupil soupeř a hned na začátku snížil na rozdíl jedné branky a po ošetřování Sdam (rameno) z rohového úderu srovnali Němci na konečný výsledek 4:4. 

Souboj s japonskou Osakou byl jednoznačnou záležitostí naší dvojice, když v polovině utkání vedl český tým 4:0 a konečný stav utkání byl 10:0. V poslednímu utkání čekal český hráče rakouský Dornbirn 2 a opět to bylo utkání bohaté na góly, přičemž o gólovou nadílku se postarali především naši hráči. Poločas utkání skončil 6:1 a když útočná hra pokračovala i v druhé půli, naši hráči slavili vysoké vítězství 10:4. 

Semifinálovým soupeřem Adama a Horáka byl Schiefbahn, zkušený a technicky velmi vyspělý německý celek. Češi hráli ze zajištěné obrany a ujali se vedení po krásné střele Adama do zadního růžku soupeřovy branky. V polovině byl stav 2:1, když autorem druhé branky byl opět Adam. V druhém poločase proměnila česká dvojice dvě útočné akce a soupeř stihl pouze korigovat a po vítězství 4:3 postoupil Češi do finále. V něm nastoupila naše dvojice proti páru Schnetzer, Feurstein, kteří byli jednoznačně lepší a zvítězili 12:3.

Druhý český celek Kydlíček, Reindl ma úvod narazil na Schiefbahn a v poločase byl stav 4:0 pro německou dvojici. V druhém poločase se střelecky prosadili i hráči Plzně, dvě vstřelené branky však na vítězství nestačily a soupeř zvítězil 5:2. Rakouský Dornbirn, bronzový tým z MS v Glasgow, byl dalším soupeřem plzeňské dvojice, která do třetí minuty úvodního poločasu držela nerozhodný stav 1:1. Soupeř se postupně dostal do střelecké pohody a po poločase 4:1 pro Ralkušany, skončilo utkání vítězstvím Dornbirnu v poměru 10:2. 

Ve třetím utkání dvojice Kydlíček, Reindl proti domácímu celku Hähnleinu byl průběh první půle plně v režii plzeňských hráčů, kteří se dostali do vedení 3:0. Po přestávce již byla hra vyrovnaná, německý celek se jednou gólově prosadil, ale hráči Plzně kontrolovali průběh hry a zvítězili 3:1. V závěrečném utkání ve skupině nastoupila Plzeň proti švýcarskému Winterthuru a v poločase vedla 2:1. Po změně stran soupeř srovnal na 2:2, ale z následného protiútoku šla Plzeň opět do vedení a v dalším průběhu si již vedení pohlídala a zvítězila v poměru 5:3. V souboji o 5. místo hráči Plzně podlehli francouzskému Dorlisheimu 0:3.

FOTO: Martin Struhar

AUTOR: Miloš Urbanec

Autor článku: Admin