PARA

Para-cyklisté bojovali o mistrovské tituly v silniční cyklistice

Para-cyklisté bojovali o mistrovské tituly v silniční cyklistice

Společné Mistrovství České a Slovenské republiky v para cyklistice proběhlo o víkendu 15.-16.7.2023 ve slovenském Púchově. Šampionáty obou zemí se uskutečnily na trati Evropského poháru kategorie C1 UCI, který se na Slovensku konal již po dvacáté sedmé.

Sobotní program patřil závodu s hromadným startem, který se jel na 20 km dlouhém okruhu a za velmi horkého počasí. Titul Mistra ČR se uděloval v deseti kategoriích. V neděli pak nastoupili závodníci do časovky jednotlivců.

Model společného šampionátu Česka a Slovenska je osvědčený již několik let v silniční cyklistice obou zemí a přináší každoročně zajímavé a napínavé souboje. Stejně tomu bylo i při letošním společném mistrovství v para cyklistice na Slovensku.

Zajímavé souboje přinesly kategorie hanbiků H3-4 mužů nebo tricyklů T1 a T2 mužů, kde byly výkony závodníků vyrovnané a neměly jasného favorita.

Pro reprezentanty byl šampionát poslední prověrkou před odjezdem na Mistrovství světa ve skotském Glasgow, kam týmy odletí v prvním srpnovém týdnu. Světový šampionát UCI bude cyklistickým svátkem, neboť během 14 dnů proběhne celkem 13 mistrovství světa v osmi cyklistických odvětvích a nebude zde chybět ani para cyklistika. Zpravodajství z MS budeme pravidelně přinášet na webu ČSC.

Tituly Mistra ČR vybojovali v časovce:

MH1 Patrik JAHODA MT2 Jindřich MAŠÍN MT1 Roman ŠEJNA WT2 Kateřina SMOLNÁ WT1 Pavlina VEJVODOVÁ MH3-4 Václav ANTAL WH3-4 Kateřina ANTOŠOVÁ MC1-3 Ivo KOBLASA MC4-5 Tomáš KAJNAR WC4-5 Věra ČEJKOVÁ

Tituly Mistra ČR vybojovali v závodě s hromadným startem:

MH1 Patrik JAHODA MT2 Zbyněk CHARVÁT MT1 Petr BERGER WT2 Kateřina SMOLNÁ WT1 Pavlina VEJVODOVÁ MH3-4 Václav ANTAL WH3-4 Kateřina ANTOŠOVÁ MC1-3 Ivo KOBLASA MC4-5 Tomáš KAJNAR WC4-5 Věra ČEJKOVÁ

Celkové výsledky MČR ZDE

Autor článku: csc-admin csc-admin