MTB

Cink v short tracku ve Val di Sole 20., Čábelická 30.

Cink v short tracku ve Val di Sole 20., Čábelická 30.

Nejlepším bikerům světa v elitních kategoriích patřil páteční short track v italském Val di Sole, který určil pozice do nedělního cross country.

Čtvrtý díl Světového poháru vítězně odstartoval německý jezdec Luca Schwarzbauer. Z českých reprezentantů finišoval jako dvacátý Ondřej Cink.

Českému šampionovi se nepovedl start a v úvodních kolech závodu se pohyboval až na samém konci startovního pole. Nicméně klidnou a takticky dobře zvládnutou jízdou se náš reprezentant postupně posunul až na konečnou 20. příčku a zajistil si tak start ze třetí řady v nedělním závodě.

Mezi elitními ženami 30. příčku obsadila Jitka Čábelická, čímž si připsala svůj druhý nejlepší výsledek v short tracku. Závod ovládla v úžasném závěru Rakušanka Laura Stigger.

Výsledky:

Ženy:

1. Laura Stigger (Rak., Specialized Factory) 19:37, 2. Puck Pieterse (Niz., Alpecin Deceuninck) +0:00, 3. Pauline Férrand-Prevot (Fr, Ineos Grenadiers) +0:06,… 30. Jitka Čábelická (GAPP System Kolofix) +1:07.

Muži:

1. Luca Schwarzbauer (Něm., Canyon CLLCTV) 19:45, 2. Alan Hatherly (RSA, Cannondale Factory) +0:02, 3. Joshua Dubau (Fr., Rockrider Ford) +0:03,… 20. Ondřej Cink (Primaflor Mondraker Genuins) +0:14.

Autor článku: Filip Švestka