Sálovka

Mistrovský titul v kategorii U23 získal kombinovaný tým Svitávky a Zlína

Mistrovský titul v kategorii U23 získal kombinovaný tým Svitávky a Zlína

V sobotu 17. června se ve sportovní hale ve Svitávce uskutečnil finálový turnaj mistrovství ČR kategorie U23. 
Po dvou odehraných kolech byly favority na vítězství dva týmy, které také hájily stejný počet nominačních bodů pro letošní mistrovství Evropy , které se uskuteční v polovině září ve švýcarském Altdorfu. Kombinovaný tým Svitávky a Zlína a tým MO/SC Svitávka vstupovaly do turnaje s nejvyššími ambicemi na zisk titulu.

Tým Svitávka/Zlín ve složení (David Petr – Tomáš Horák) zvládl projít turnajem bez ztráty bodu a v rozhodujícím posledním utkání turnaje proti týmu MO/SC Svitávky (Jan Hrdlička – Jan Kripner) zvítězil 2:0. Získal tak titul mistrů republiky pro letošní rok a z prvního místa v celkové klasifikaci si zajistil účast na mistrovství Evropy. 
Tým Svitávky v turnaji zaváhal ve dvou utkáních a v konečném součtu tak bral bronzové medaile. V celkovém pořadí ale uhájil druhé místo a měl by tak startovat na mistrovství Evropy jako druhý český tým, jako v minulém roce. Hrdlička s Kripnerem ještě před „finálovým“ utkáním prohrál proti velmi dobře hrající dvojici Sokola Zlín (Vojtěch Baxa – Jáchym Baxa). Právě mladá bratrská dvojice předvedla na posledním turnaji letošní sezóny kategorie U23 dobrý výkon a získala nakonec stříbrné medaile.

Umístění těchto tří týmů na stupních vítězů se dalo očekávat a souboj o čtvrté až šesté místo byl již velmi vyrovnaný. 
Na čtvrtém místě se nakonec umístilo severočeské družstvo Spartaku Chrastava (Lukáš Pospíšil – Matěj Rožec) , které v turnaji získalo 4 body za výhru a remízu. 
O pořadí na pátém a šestém místě muselo mezi týmy MO Svitávky a Sokolem Šitbořice rozhodnout až skóre jelikož oba týmy získaly pouze 2 body za dvě remízy. 
Lepší skóre měl pak tým ze Šitbořic (Dominik Šabata – Šimon Urbánek) a letošní sezónu tak zakončil na pátém místě. 
Na posledním, šestém místě, se umístila domácí dvojice MO Svitávky (Michal Musil – Martin Konečný). 

Foto : Petr Nečas 

Autor: Jiří Hrdlička

Autor článku: Admin