MTB

Pátý závod v Lesoparku Letňany ukončil jarní část ŠKODA Pražského MTB poháru

Pátý závod v Lesoparku Letňany ukončil jarní část ŠKODA Pražského MTB poháru

ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval pátým závodem v už tradičním termínu 1. května v Lesoparku Letňany. Závod opět provázelo slunečné a teplé počasí a do bojů o důležité body celkového pořadí poháru soutěže jednotlivců i týmů se zapojili závodníci ze všech částí republiky. ŠKODA Pražský MTB pohár už má před sebou pouze finálový závod. Uskuteční se v neděli 8. září v lokalitě Traily Motol a závod bude zároveň vypsán i jako prestižní Mistrovství Prahy.

Od časného rána až do pozdních odpoledních hodin startovali závodníci a závodnice jednotlivých kategorií do bojů o důležité body soutěže jednotlivců i sledované soutěže týmů. Pořadatelé pražského seriálu měli tento rok výjimečné štěstí na příznivé počasí, což se projevilo nejenom v účastnické, ale i v divácké návštěvnosti a účastníky závodu přijel do Lesoparku Letňany pozdravit i Prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

ŠKODA Pražský MTB pohár nyní čeká přestávka v délce čtyř měsíců a pak už pouze poslední, finálový závod, který ale v minulosti dokonale dokázal promíchat celkovým pořadím i pozměnit mnoho výsledkových jistot.

Výsledky 5. závodu ŠKODA Pražského MTB poháru „Velká cena Café Calabrone“ ZDE: https://sportt.cz/racesResults/resultlist/1343

Autor článku: Jaroslav Cícha