BMX

Neužil ovládl dva poslední závody BMX i celkové pořadí

Neužil ovládl dva poslední závody BMX i celkové pořadí

Dva závěrečné, devátý a desátý závod SAZKA Českého poháru v bikrosu, se uskutečnily o víkend na dráze v Pardubicích. A po absenci v předešlých závodech v Třinci se opět postavil na start Marek Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX) a opět nenašel přemožitele.

Z celkových osmi startů sedmkrát kraloval, jednou po pádu skončil ve finále osmý a zcela jasně ovládl celkové pořadí. Druhý skončil celkově Jakub Vesecký (SC BMX Benátky) a třetí Jakub Klement z SK Jantar Opava.

Celkem se v Pardubicích představilo v sobotu 270 jezdců, v neděli jelo 250 bikerů.

V sobotním závodu byl druhý Jakub Cidlinský (SC BMX Benátky) a třetí Jakub Vesecký (SC BMX Benátky). V neděli za Neužilem skončili Cidlinský a třetí Adam Bábek z Bike team Uničov.

Výsledky:

9. závod:

1. Neužil (TJ Slovan Bohnice-BMX), 2. Cidlinský (SC BMX Benátky), 3. Vesecký (SC BMX Benátky), 4. Chalupný (Bike team Uničov), 5. Poleský (Bikrosclub Řepy), 6. Bábek (Bike team Uničov), 7. Huf (Utopia bikes Zábřeh), 8. Klement (SK Jantar Opava).

10. závod:

1. Neužil, 2. Cidlinský, 3. Bábek, 4.  Vesecký, 5. Chalupný, 6 Polesný, 7. Švub (Bikros Klub Jeseník), 8. Klement.

Konečné pořadí:

1. Neužil 354, 2. Vesecký 324, 3. Klement 311, 4. Polesný 280, 5. Chalupný 243, 6. Bábek 240, 7. Huf 216, 8. Sokol (TJ BMX Pardubice) 142.

FOTO Nico van Dartel

Autor článku: Jaroslav Cícha