BMX

Skvělé čtvrté místo vybojovala na MS v bikrosu Košárková

Skvělé čtvrté místo vybojovala na MS v bikrosu Košárková

Výrazně lépe jak v loňském roce si vedli čeští bikrosaři na letošním světovém šampionátu, který se uskutečnil v Rock Hill v Jižní Karolíně. Do finálové osmičky se probila Sabina Košárková a medaile ji unikla jen těsně když cílem projela čtvrtá.

 „První pocity? Asi trochu zklamání ze čtvrtého místa, ale po čtvrtfinále, kde jsem skončila čtvrtá až po fotofiniši, je každý postup dobrý, semifinále bylo fajn. Za ten poslední rok, po tom čím jsem si prošla, jsem si to zasloužila. Moc jsem si ale nevěřila, zlepšilo se to až poslední týdny a je vidět velký progres a za to jsem moc ráda. A musím říci, že světové číslo čtyři s nímž budu jezdit je asi nejvíc, co jsem mohla získat. Na druhou stranu mě to trochu mrzí, ale byl to boj,“ byla po závodě slova Sabiny Košárkové.

Mezi světovou elitou se rozhodně neztratila ani Eliška Bartůňková, v elitní kategorii, kterou ovládla Alise Willoughbyová z USA, vybojovala konečné 13. místo. Mezi muži získal zlato Joris Daudet z Francie.

Stejně jako Bartůňková postoupil do semifinále i junior Jakub Klement a obsadil nakonec 15. místo. Zklamán je zřejmě Marek Neužil, v závodě mužů U23 skončil v osmifinále na pátém, prvním nepostupovém místě, a to znamenalo 26. místo v celkové klasifikaci.

^we#32 BARTUŇKOVÁ, Eliška (CZECHIA)

Výsledky:

Ženy:

1. Willoughbyová (USA), 2. Claessensová (Švýc.), 3. Vaughnová, 4. Stancilová (obě USA), 5. L. Smuldersová (Niz.), 6. Kaneová (USA), 7. Walkerová (N. Zél.), 8. Sakakibaraová (Austr.), …13. Bartůňková (ČR).

Ženy U23:

1. Sturická (Lot.), 2. Huttová (Brit.), 3. Mayová (Austr.), 4. Košárková (ČR).

Juniorky:

1. Rufusová (Austr.), 2. Greenoughová (N. Zél.), 3. Corleyová (USA).

Junioři:

1. Jolly (Austr.), 2. Appermont (Belg.), 3. Vallejo (Arg.), …15. Klement (ČR).

Muži U23:

1. Benalcazar (Equador), 2. O´Brien (USA), 3. Noordam (Niz.), …26. Neužil, 35. Vesecký (oba ČR).

Muži:

1. Daudet (Fr.), 2. Kimmann (Niz.), 3. Andre (Fr.),  4. Ramirez (Kol.), 5. Campo (Ecuador), 6. Bearman (N. Zél.), 7. Molina (Chile), 8. Whyte (Brit.).

FOTO Nico van Dartel

Autor článku: Jaroslav Cícha