BMX

Miculyčová byla šestá v Šanghaji a přiblížila se olympiádě

Miculyčová byla šestá v Šanghaji a přiblížila se olympiádě

Česká dvojnásobná mistryně Evropy ve freestyle BMX Iveta Miculyčová se na kvalifikačním závodě v Šanghaji přiblížila svému startu na olympijských hrách v Paříži. Teprve osmnáctiletá Miculyčová vybojovala v čínském Šanghaji šesté místo z prvního ze dvou závodů olympijské kvalifikace. “Zatím jedeme podle plánu,” říká Michael Beran, trenér Miculyčové.

“První jízda byla trochu komplikovanější, bylo tam pár chyb. Přiznám, že Ivet nebyla úplně čerstvá, protože měla horší spaní. Druhou jízdu si ale naštěstí pohlídala, i když s menšími chybami, ale na šesté místo nám to stačilo, a to nám vyhovuje,” pokračuje Beran.

Miculyčová tak zopakovala šesté místo z páteční kvalifikace, ve které nestačila pouze na tři závodnice z Číny a dvě z USA, to samé se opakovalo i ve finále. “Musím přiznat, že Ivet nejezdí úplně naplno. Neukázala dost triků přes hlavu a trochu se šetříme. Nechceme riskovat zranění a komplikace na cestě na olympiádu,” vysvětluje Beran.

Přesto Miculyčová získala ve druhé jízdě 86,80 bodu, když znovu vytáhla nový trik flair, což je salto o 180 stupňů. “Každopádně to máme v plánu rozbalit až na olympiádě, protože víme, že na postup je prostor, tak na bednu v kvalifikaci úplně nespěcháme,” odhalil trenér.

V Paříži se pod pěti kruhy představí dvanáct nejlepších jezdkyň s tím, že se na hrách mohou představit pouze dvě závodnice z jedné země a chybět nebude ani jedna domácí závodnice. Druhý a finální nominační závod se uskuteční 20. až 23. června v Budapešti. “S kvalifikací jsem zatím velice spokojená. Chci poděkovat všem mým partnerům, kteří mi pomohli až sem,” dodává Miculyčová.

Vásledky:

1.Sun s’bej 95,86, 2. Sun ťiao-čchi 93,68, 3. Teng ja-wen (všechny Čína) 91,50, 4. Robertsová 91,24, 5. Benegasová 89,68 (obě USA). 6. Mičulycová (ČR) 86,80.

FOTO Sazka

Autor článku: Jaroslav Cícha