BMX

Miculyčová se novým trikem zase o něco přiblížila olympiádě v Paříži

Miculyčová se novým trikem zase o něco přiblížila olympiádě v Paříži

Do závodu olympijské kvalifikační série v Šanghaji vstoupila Iveta Miculyčová šestým místem v kvalifikaci, ve které předvedla nový trik. “V zimě jsme pilovali trik flair, což je salto o 180 stupňů, které tady Iveta úspěšně ukázala,” říká trenér Michael Beran, který je s dvojnásobnou mistryni Evropy v Číně.

“Máme za sebou kvalifikaci, postupujeme ze šestého místa. Jsme velice spokojení, takto nám to na postup bohatě stačí. První jízda byla bez chyby, ve druhé jízdě chybělo pár drobných triků, ale žádné velké změny tam neproběhly. Těšíme se na finále,” zhodnotil Beran dvě kvalifikační jízdy s tím, že finále je v Šanghaji na programu zítra.

Stále teprve osmnáctiletá Miculyčová bojuje v Šanghaji se světovou elitou o jedenáct místenek na olympijské hry, kde se představí 12 jezdkyň, jistotu má zatím pouze jedna závodnice z domácí Francie.

Z každé země se mohou olympijského závodu zúčastnit maximálně dvě závodnice, což hraje Miculyčové do karet, protože v kvalifikaci ji předčily hned tři Číňanky a dvě Američanky, čímž by si ve virtuálním žebříčku o jedno místo polepšila.

Druhý a poslední závod ze série kvalifikačních olympijských čeká českou reprezentantku od 20. do 23. června v maďarské Budapešti.

FOTO Sazka

Autor článku: Jaroslav Cícha