UCI

Pátý den MS a pád Miculyčové ve finálové jízdě!

Pátý den MS a pád Miculyčové ve finálové jízdě!

BMX Freestyle

Ivetě Miculyčové nevyšel na mistrovství světa vytoužený útok na některou z medailí. V bikeparku Glasgow Green nakonec majitelka bronzu z loňského MS obsadila 9. místo stejně jako v kvalifikaci.

První jízdu jela na jistotu a od rozhodčích dostala slušnou známku 72,60. „Povedl se mi první trik a celkově to byla dobrá jízda,“ řekla Miculyčová. 

Ve druhé chtěla vsadit vše na riziko, aby bodově dohnala Číňanky, které v její skupině zajely fantasticky. Ale při saltu s protočením řídítek, které poprvé ukázala letos na mistrovství Evropy, kde získala zlato, chybovala a skončila na zemi. 

„Bohužel se mi řídítka zasekla o koleno a už jsem šla. Takový je prostě freestyle,“ popsala česká reprezentantka. Ke zranění při pádu naštěstí nedošlo. „Jsem v pořádku, jen mě trochu pobolívá koleno,“ uvedla bezprostředně po své jízdě. „Zkusili jsme zariskovat, ale ten risk nám nevyšel. Důležité je, že je Iveta v pořádku. Tu cestu má pořád před sebou,“ řekl na adresu 17leté závodnice její trenér Michael Beran.

Začátek závodu byl kvůli dešti posunutý o hodinu a půl. „Nebylo to nic příjemného. Už jsme byly rozcvičené, člověk musel být pořád v pohybu, aby neztuhnul,“ přiznala Miculyčová.

Už pátý titul mistryně světa vybojovala Američanka Hannah Robertsová, která si zajistila zlato fantastickou první jízdou, v níž se jako jediná z finalistek dostala přes 90 bodů. Zbylé cenné kovy si rozdělily Číňanky, které se za sebou dokonce seřadily na 2.-6. místě.

Dráhová cyklistika

Jen krátce ve vylučovacím závodě vydržel na oválu Denis Rugovac. Vypadl jako šestý v pořadí, což znamenalo až devatenácté místo ve výsledkové listině, nejlépe si ze všech vedl domácí Brit Ethan Vernon. O moc lépe si nevedly Petra Ševčíková a Kateřina Kohoutková v madisonu v němž obsadily 15. místo, ze zlata se radovaly Britky Neah Evansová a Elinor Barkerová.

Veronika Jaborníková jako poslední na 28. místě postoupila z kvalifikace časem 11,034, o osm desetin vteřiny pomalejší jak nejrychlejší Emma Finucaneová z Británie. V první jízdě na ni ale vyšla pátá nejrychlejší žena Emma Hinzeová z Německa, která byla nad síly české závodnice.

Paracyklistika  

Paracyklista Ivo Koblasa v kategorii C2 absolvoval závod na 1 km s pevným startem a obsadil v něm deváté místo časem 1:16, nejrychlejší byl Alexandre Leaute z Francie 1:09,229.

Výsledky:

Freestyle BMX, Park

Muži: 1. Reilly (Brit.) 95,80, 2. Martin (Austr.) 95,30, 3. Bruce (USA) 93,90, … 32. Beran, 35. Habada (oba ČR) nepostoupili do finále.

Ženy: 1. Robertsová 91,04, 2. Sunová 89,10, 3. Zhouová (obě Čína) 87,90, … 9. Miculyčová 72,60, 26. Jalůvková (obě ČR) nepostoupila z kvalifikace.

Dráhová cyklistika

Muži – Vylučovací závod: 

1. Vernon (Brit.), 2. Bibic (Kan.), 3. Viviani (It.), 4. Buchli (Niz.), 5. Jackson (N. Zél.), 6. Hesters (Belg.), …19. Rugovac (ČR).

Ženy – Madison:

1. Británie (Evansová, Barkerová) 28, 2. Austrálie (Bakerová, Manlyová) 25, 3. Francie (Berteauová, Copponiová) 22, 4. Polsko (D. Pikuliková, W. Pikuliková) 21, 5. Itálie (Fidanzaová, Consonniová) 14, 6. USA (Valenteová, Williamsová) 10, …15. ČR (Ševčíková, Kohoutková) -40.

FOTO: Jan Brychta – BMX, dráha

Autor článku: Admin