Silnice

ATT Investments vstoupilo do závodní sezóny

Ze dvou jednorázových závodů v Chorvatsku vytěžil ATT Investments 13 bodů za 6. a 9. místo Dominika Neumana, z etapového závodu na řeckém Rhodosu za 3. místo ve druhé etapě a 4. celkově Mártona Diny dalších 21. Slibný začátek sezóny.

28 týmů, z toho dva z úrovně Pro: italské Bardiani a Corratec. Většina Conti, k tomu ještě pět klubových. Mezi kontinentálními devo týmy Visma-LaB, Decathlon AG2R, Tudor a Q36.5. To byla sestava pro jarní otvírák sezóny Trofej Umag.

Početný peloton, všichni natěšení po zimní přípravě, déšť, profilově nepříliš náročný terén, vysoké tempo, a tudíž značné množství pádů. To byl také hlavní důvod, proč se při sobotní Trofej Umag o vítězství utkala sotva třicítka nejlepších. Výsledný rychlostní průměr 45,5 km/hod. za mokra a deště vypovídá výmluvně o tom, jak se jelo.

Čas vítěze, jímž se stal nováček v dresu devo týmu Visma-LaB, 18letý britský cyklista Matthews Brennan, získala pouze necelá třicítka závodníků. Šesté místo a prvních 10 UCI bodů Dominika Neumana lze za této situace považovat za velmi solidní výsledek.

Dominik Neuman: „Jeli jsme na Bartosze Rudyka, ale zdržel ho pád pár kilometrů před cílem. Z týmu jsem tak zůstal v první skupině sám. Možná jsem trošku víc váhal, nechtěl jsem začít spurtovat příliš brzo, pak jsem chvíli neměl kudy, takže z toho bylo nakonec šesté místo.“

Nedělní Trofej Poreč probíhala podobně, pouze se dojíždělo do krátkého kopce. Dominik Neuman za podpory Bartosze Rudyka v samém závěru závodu tentokrát dosáhl na 9. místo a 3 UCI body.

Druhá skupina ATT Investments jela na řeckém Rhodosu Visit South Aegean Islands (2.2).

Na startu 13 Conti týmů a 8 klubových, regionálních či národních. Celkem 26 národností. Obě etapy byly dost zvlněné a obě končily na kopci. I tady se hodně padalo, zvláště když se první etapa jela na mokru.

V úvodní dojel Márton Dina v první zhruba 20členné skupině na 9. místě, v druhé pobral za 3. místo z 11členné první skupiny bonifikační sekundy, což ho posunulo na konečné 4. místo.

„Kluci dnes předvedli perfektní týmový výkon. Bylo škoda, že dnes moc nefoukalo. Jsem přesvědčený, že kdyby byl větší vítr, tak to, co kluci dnes předvedli, by přineslo větší efekt,“ řekl sportovní ředitel Vojtěch Řepa. „Do dalších závodů jsem optimista, protože speciálně po dnešku panuje v týmu výborná nálada nejen z výsledku, ale stejně tak z toho, jak se klukům dařilo spolupracovat. Naše vystoupení na prvním závodě tady na Rhodosu hodnotím velmi dobře,“ dodal Řepa.

AUTOR: TZ ATT Investments / Foto: ATT Investments, Filip Bezděk

Autor článku: Admin