Silnice

Stáj ATT Investments vstupuje do desátého roku

Stáj ATT Investments vstupuje do desátého roku

Již do desáté sezony vstupuje v letošním roce stáj ATT Investments. Současně se jí v roce 2023 podařilo vybojovat deset profesionálních vítězství ze závodů UCI, celkově nasbírali 1212 UCI bodů a zařadili se na 40. místo pořadí UCI v žebříčku týmů, třetí skončil mezi kontinentálními týmy a je tedy jasné, že v hodnocení loňského roku zaznělo „byl to náš nejlepší rok“.

Do nové sezóny vstupuje tým se 17 závodníky ze čtyř zemí, z toho je 8 nových. Kromě domácích tu jsou zástupci slovenské, maďarské a polské cyklistiky. Vedle zkušenějších dostávají šanci i tři loňští junioři. 

Proměnil a rozrostl se i realizační tým. Hlavní sportovním ředitelem je Jaromír Friede, pokračuje i Petr Dlask a nově do této funkce nastupuje Vojtěch Řepa. Nově tým angažoval trenérského specialistu Michala Bednáře. V oblasti sportovní medicíny mu bude pomáhat Petr Novák. Oficiálnímu představení předcházely výkonnostní testy, které absolvovali v H Centru Staré Hradiště u Pardubic.

Závodní program se oproti předešlému roku rozrostl a hlavně zkvalitnil. Výrazně se navyšuje počet závodů na západ od našich hranic, přičemž nejvíc jich bude ve Francii, kde je v plánu 9 etapových závodů. Závodit se bude kromě střední a východní Evropy také i v Belgii, Nizozemsku, Dánsku, Lucembursku či Itálii. Většina závodníků se ale nyní vrací do Španělska, na individuální přípravu naváže v polovině února druhý týmový kemp a po jeho skončení začne na přelomu února a března závodní sezóna v Řecku a Chorvatsku.

ATT Investments představil i dva domácí klubové celky, s kterými bude úzce spolupracovat a v nichž dostávají šanci domácí cyklisté v kategorii do 23 let se šancí probojovat se do sestavy ATT Investments. Jde o Ústecké Centrum Cyklistiky a nový plzeňský projekt ACS Developments.

Nejdůležitějšími podniky zůstávají ty, které ATT Investments absolvoval i v uplynulé sezóně, a kde dosáhli ve většině případů výborných výsledků. Jsou to závody vyšší kategorie jako jsou např. Czech Tour a Okolo Slovenska, kterých bude celkem sedm, a v případě druhé nejvyšší kategorie Okolo Maďarska a nově i Okolo Slovinska.

Spolupráce se Zdeňkem Štybarem je stále v jednání. Do konce ledna by se mělo rozhodnout, zda a jakou formou bude s týmem spolupracovat. Vyloučena není ani varianta aktivního závodníka, ani role sportovního ředitele a mentora na závody vyšší kategorie. 

Hlavním partnerem zůstává společnost ATT Investments. Její majitel Miroslav Zadák v rámci oficiálního představení řekl: „Obdivuji, jak se tým daří organizovat, jak roste a jakých výborných výsledků dosahuje. Což je přímo úměrné marketingové hodnotě vynaložených prostředků.“ 

K sezónním cílům se vyslovil majitel a manažer týmu Radim Kijevský: „Žádné konkrétní si před sebe nestavíme. Snažíme se dělat práci možná víc jak na sto procent a výsledky se pak dostavují. Uplynulá jubilejní desátá sezóna je toho nejlepším důkazem.“ 

„Naší prioritou jsou domácí šampionáty, a to jak ČR, tak Polska, Maďarska či Slovenska. Rádi bychom navázali na rok 2023 a uděláme maximum abychom získali mistrovský dres i v silničním závodu, který nám ještě chybí. Dalšími vrcholy budou závody Czech Tour, Okolo Slovenska, Okolo Maďarska či Okolo Chorvatska. Jezdců máme dost, takže celou sezonu pojedeme ve dvou programech. Máme i dost jezdců kategorie U23, Jakub Otruba je v širší nominaci na olympijské hry,“ zdůraznil Jaromír Friede.

AUTOR: TZ ATT Investments

FOTO: Filip Bezděk

Autor článku: Admin