Silnice

28 týmů z celého světa se postaví na start 3. ročníku Brno-Mikulov-Brno

28 týmů z celého světa se postaví na start 3. ročníku Brno-Mikulov-Brno

Téměř tři desítky týmů mezinárodního složení můžeme očekávat na startu nedělního závodu Brno-Mikulov-Brno. V závodě zařazeném do série Visegrad 4 Bicycle Race samozřejmě nesmí chybět české, slovenské, polské a maďarské sestavy, ale v akci uvidíme i americké celky, izraelský národní tým a další. 

Seznam přihlášených týmů: 

Česko

AC Sparta Praha 

ATT Investments 

ČEZ Cyklo Team Tábor

Elkov Kasper

Forman profiq Cinelli 

Regionální tým Příbram 

TJ Favorit Brno 

TUFO Pardus Prostějov 

Německo

Santic Wibatech

Maďarsko

Epronex Bike Hungary 

Lotus Team Sportegyesület

Izrael

Izraelský národní tým 

Itálie

Cycling Team Friuli ASD

Nizozemsko 

Stichting Universe Cycling Team 

Polsko

HRE Mazowsze Serce Polski

Lubelskie Perla Polski

Luks Trójka Piaseczno

TC Chrobry Głogów/Scott

Voster ATS Team 

Švýcarsko

CLN Cycling

Slovensko

Dukla Banská Bystrica 

Mix Team Region Bratislava

Region Trenčín 

RRK group Pierre Baguette Benzinol

USA

EF Education NIPPO Development

Team Novo Nordisk Development  

Brno-Mikulov-Brno je také závodem Českého poháru ŠKODA CUP, proto mezi vybranými týmy nechybí celkem osm českých sestav. Vítězství z prvních dvou ročníků obhajuje tým Elkov Kasper a jejich lídr Adam Ťoupalík. Mezi velké favority patří díky své výbušnosti také letos, ale konkurence je rok od roku větší, rozhodně to proto nebude mít snadné. Ťoupalíka doplní zkušení týmoví kolegové Jan Bárta, Štěpán Zahálka, mistr republiky v cyklokrosu Michael Boroš a mladíci Daniel Mráz a Štěpán Telecký.

Špičkovou sestavu s Jakubem Otrubou a Danielem Turkem v čele postaví ATT Investments. Turek dojel v roce 2021 na druhém místě. Nebezpečný bude také Maďar Márton Dina. ATT Investments byl v obou předchozích ročnících třetí, před dvěma lety zásluhou Karla Camrdy a loni díky Janu Kašparovi, oba jsou připraveni i letos. Šestým do party je Tomáš Jakoubek. 

V obou ročnících patřili mezi protagonisty polští cyklisté a to přede vším z týmů HRE Mazowsze Serce Polski a Voster ATS. Jakub Kaczmarek z HRE Mazowsze byl loni jedním z nejaktivnějších, zaútočil ve výjezdu na Žlutý kopec a dokončil na druhém místě za Ťoupalíkem. V sestavě Vosteru je nejznámnějším jménem Maciej Paterski, vítěz jarní klasiky Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš a jeden z nejzkušenějších závodníků v celém startovním poli. 

Nepochybně zajímavá je účast národního týmu Izraele a především start Itamara Einhorna. Současný izraelský šampión je členem Pro Teamu Israel-Premier Tech a především vynikajícím sprinterem, v kopcovitém profilu závodu mezi favority nepatří. 

Na 188 kilometrů dlouhou trať vyslaly své mladé talenty také tři velké profesionální týmy, poprvé se představí EF Education NIPPO s Jakubem Ťoupalíkem a Novo Nordisk. Do Brna se pravidelně vrací italský celek Friuli ASD, který slouží jako farma týmu Bahrain Victorious. Ital Jejich jedenadvacetiletý závodník Davide De Cassan je skvělý vrchař a letos patří k nejlepším v kategorii U23. Loni se pokoušel o dlouhý únik ještě před nájezdem do posledních 60 kilometrů. Pokud bude letos více šetřit silami, rozhodně patří k favoritům. 

Bnro-Mikulov-Brno odstartuje v neděli 23. července z velodromu TJ Favorit Brno ve 12:25. Cíl je očekáván okolo 17. hodiny na dělovém bastionu na hradě Špilberk. V letošním roce převzali nad závodem záštitu primátorka města Brna JUDr. Markéta Vaňková a hejtman Jihomoravského kraje Mgr. Jan Grolich.

AUTOR: Favorit Brno

Autor článku: Admin