MTB

O MALEVIL CUP 2023 SE PORVOU STIEBJAHN, FREY, ADEL NEBO RAUCHFUSS

O MALEVIL CUP 2023 SE PORVOU STIEBJAHN, FREY, ADEL NEBO RAUCHFUSS

Více než 800 závodníků ze 14 zemí bude stát na startu 24. ročníku Malevil Cupu. Zde jsou poslední aktuality, zajímavosti a tipy…

Malevil Cup se uskuteční 17. června, a i letos má status UCI, konktrétně C1. Je součástí populární Marathonman Europe série. Již v tuto chvíli je na Malevil Cup přihlášená světová maratonská špička.

Bitva na královské 100 km trase s 2300 m převýšení se s největší pravděpodobností strhne mezi hlavními favority, kterých je letos hned několik. Největšími favority na malevilský triumf jsou bikeři Singer racing týmu, a to konkrétně Simon Stiebjahn, Martin Frey a Jakob Hartmann. Všichni tři jsou aktuálně v TOP 10 hodnocení Světového poháru XCM. Na vítězství si také brousí zuby vítěz z roku 2015 a 2020 Filip Adel (Superior team), kterému se v Lužických horách daří. Další po vítězství hladoví borci jsou Jan Strož (D2Mont Merida) nebo Marek Rauchfuss (Česká spořitelna – Accolade), který opanoval Malevil v roce 2021. Do Lužických hor přijede i úřadující estonský šampion Peeter Tarvis. S velkou pravděpodobností to ale bude souboj české špičky s německou konkurencí.

Závod žen bude mít podobný scénář, protože i mezi dámami jsou zahraniční bikerky.

Každopádně pokud byste se ještě do závodu na jakoukoli trasu chtěli přihlásit, je to stále možné on-line. Poté v pátek a v sobotu přímo v kanceláři závodu do konce registrace ve Společenském centru v Jablonném v Podještědí.

Trasa
Letošní kurs Malevilu dosáhl jen jedné změny na 100 km a 70 km trase, a to konkrétně při průjezdu lázeňského Oybina. Nově je tak přesunuta občerstvovací stanice k hotelu Haus Hubertus. Jednotlivé mapy tras si můžete prohlédnout ZDE.

Program pro celou rodinu

Závodní víkend odstartuje pátečním podvečerním programem na Dominikánském náměstí v Jablonném v Podještědí, který vyvrcholí biketrialovou show v podání Honzy Sladkého a večerním koncertem Anny Julie Slováčkové & Band.

Pořadatelé z Jablonného se drží hesla, že Malevil je pro všechny. Proto je i letos součástí sobotní rodinná Cyklojízda jako rodinný výlet po okolí Jablonného s cílem v resortu Malevil. Celý program uzavře dnes již legendární bike party s výbornou kapelou Quteez.

A pokud nemáte závodní ambice, přesto přijeďte a podpořte všechny bikery na trasách. 

Program Malevil Cupu k nahlédnutí ZDE.

FOTO: Michal Červený

Autor článku: Admin