Silnice

37. ročník Mezinárodního cyklistického závodu Regionem Orlicka

37. ročník Mezinárodního cyklistického závodu Regionem Orlicka

Ve dnech 4. – 6. srpna se uskuteční již 37. ročník mezinárodního cyklistického závodu Regionem Orlicka pro kategorii juniorů. Hlavním dějištěm závodu bude město Lanškroun a silnice v Pardubickém a Olomouckém kraji.

Jedná se o akci s dlouholetou tradicí. V přehledu dosavadních vítězů jsou jména jako Pavel Padrnos, Peter Lutenberger (Rak.), Leopold Konig, Peter Sagan (SR), Josef Černý, Daniel Turek, Michal Schlégel, Lenard Kemna (Něm.), Jakub Otruba, Pavel Bittner, nebo v roce 2021 poslední český vítěz Matyáš Kopecký. Všichni jmenovaní se později prosadili v pelotonu dospělých a dosáhli úspěchů v nejprestižnějších etapových závodech profesionální cyklistiky. Před rokem slavil vítězství Polák Filip Gruszcynski.

O letošní start kromě českých účastníků projevily zájem týmy z Německa, Rakouska, Slovenska, Belgie, Nizozemí, Lucemburska a Kanady.

Pro závodníky je připraveno šest soutěží – soutěž jednotlivců (U19), sprinterská soutěž, o nejlepšího vrchaře, o nejlepšího závodníka juniora (U18), o nejlepšího kadeta (U17) a soutěž družstev.

Program závodu:

4. srpna:

1. etapa: Výprachtická (100 km)

5. srpna:

2. etapa: Nepomucká – časovka jednotlivců (10 km)

3. etapa: Králická (100 km)

6. srpna:

4. etapa: Lanškroum – Lanškroun (95 km).

Veškeré další údaje – přihláška, itinerář a plánky tratí a další najdete na stránkách pořadatelského klubu: www.skpduha.cz

Autor článku: Jaroslav Cícha