Silnice

Julia Kopecky druhá v etapě na Tour de Feminin!

Julia Kopecky druhá v etapě na Tour de Feminin!

Skvěle si počínala česká reprezentantka Julia Kopecky jedoucí v barvách belgické stáje AG Insurance-NXTG ve třetí etapě závodu Tour de Femimin se startem i cílem v Rumburku. Ve spurtu skončila druhá a nestačila pouze na Polku Dominiku Wlodarczykovou. Ta si na letošním ročníku závodu připsala už druhé vítězství. Průběžné vedení udržela Ukrajinka Olha Kuliničová.

Většinu 3. etapy se držel pohromadě celý peloton, ale v závěrečných 25 kilometrech se začalo pořádně závodit. Nástup střídal nástup, ale stabilní únik se nevytvořil. Až v posledním stoupání dne přišel tvrdý útok Wlodarczykové a Nikoly Noskové, nejlepší české vrchařky. Udržela se s nimi jen Julia Kopecky, osmnáctiletá česká naděje.

Jejich náskok však nebyl velký, takže zezadu k nim přijely i další závodnice, mezi kterými byla majitelka žlutého dresu Kuliničová, ale třeba také Češky Kristýna Burlová a Eliška Kvasničková.

Dvacetičlenná skupina si to rozdala ve spurtu o etapové vítězství a nejrychlejší byla favorizovaná Wlodarczyková. Julia Kopecky projela cílem na druhém místě a o jednu příčku vylepšila svůj zatím nejlepší výkon z úvodní časovky. V dojezdu patřila k nejlepším také čtvrtá Kristýna Burlová (Lotto Dstny).

„V posledním kopci jsme odjely ve třech, ale potom nás dojela skupina a v cíli to bohužel o jedno místo nevyšlo. Ale zkusím to i zítra,“ řekla Kopecky po dojezdu 3. etapy. Nedělní etapa by měla být nejtěžší z celého 34. ročníku Tour de Feminin, což je podle Julie také důvod, proč v sobotní etapě favoritky nechtěly být až příliš aktivní.

Výsledky 3. etapy (110,7 km):1. Wlodarczyková (Pol.) 2:55:07, 2. Kopecky (ČR), 3. Keepová (JAR), 4. Burlová, … 12. Kvasničková, 14. Nosková (vš. ČR) vš. stejný čas.

Průběžně: 1. Kuliničová (Ukr.) 6:11:41, 2. Wlodarczyková+29, 3. Kvasničková +31, 4. Mulová (Pol.) +55, 5. Kopecky +58.

Foto: Josef Vaishar/Cycling.photography

Autor článku: Jan Krůta