BMX

V Benátkách nad Jizerou pojedou bikrosové hvězdy

V Benátkách nad Jizerou pojedou bikrosové hvězdy

Po jedenácti letech se na české bikrosové trati pojede o víkendu 27.-28. května závod Evropského poháru. V Benátkách nad Jizerou bude na startu velice početné pole jezdců čítající 940 závodníků a závodnic z 25 států včetně bikrosařů například z Kolumbie, Equadoru, Nového Zélandu či USA. Kromě elitních kategorií se pojedou pochopitelně i závody dětských a mládežnických kategorií a challenge.

A chybět pochopitelně nebude v sedmém a osmém dílu seriálu celá česká špička, to znamená, že pojedou Sabina Košárková, Eliška Bartůňková či Marek Neužil, kteří mají největší naději na úspěch.

„V Benátkách nad Jizerou máme nejmodernější trať ve střední Evropě a především vynikající startovací pahorek včetně nejmodernější elektrické startovací brány,“ říká předseda komise BMX Českého svazu cyklistiky David Průša.

„Pro náš sport jde o velice významnou akci. Jede se o body do olympijské kvalifikace pro Paříž, druhý závod je dokonce v kategorii Hors classe. Pro naše jezdce to bude šance porovnat se s evropskou špičkou a možnost zvýšit kvalitu jezdců a i závodů. V neposlední řadě půjde o prezentaci trati a pokud se závody vydaří, tak může být pořádání takovéhoto podniku v Benátkách pravidlem,“ dodal Průša.

Předpokládaný časový program pro oba dny:

9:15 – start závodu elitních kategorií (junior, u23, elite)

10:30 – 12:00 finálová část závodu ELITE

14:00 – start závodu challenge kategorií

16:30 – 19:00 finálová část závodu challenge

Autor článku: Jaroslav Cícha