MTB

Soutěž týmů Pražského MTB poháru obhájil Kolín

Soutěž týmů Pražského MTB poháru obhájil Kolín

Expres CZ Tufo Team Kolín obhájil prvenství v soutěži týmů ŠKODA Pražského MTB poháru 2021. Kolínští závodníci porazili o jediný bod tým pořadatele soutěže NUTREND Specialized Racing.

Strůjci úspěchu kolínského celku bratři David a Daniel Kovářovi, kteří závodí v kategoriích děti 3 – 4 roky a kluci 7 – 8 let se zúčastnili všech pohárových závodů a ve všech svých startech slavili vítězství.

K celkovému vítězství, ziskem 1039 bodů jim pomohl týmový kolega Richard Severyn, který sice žádný ze závodů své kategorie žáci II. nevyhrál, nicméně zaznamenal několik pódiových umístění a to v konečném součtu stačilo na zisk prestižní trofeje.

Tým pořadatele Pražského MTB poháru NUTREND Specialized Racing představuje pravý opak kolínského celku. Body do pořadí týmů získávají jak nejmladší členové týmu Dorotka Chybová s Marečkem Foltýnem, kteří závodí na odrážedlech, tak i dvojice veteránů Jirka Chyba s trenérem týmu Viktorem Zapletalem, kterým vydatně pomáhají mladíci a reprezentanti České republiky – junior Filip Konečný a prvoročák v kategorii U23 Jan Zatloukal nebo mechanik týmu Jirka Pepuš Štěpáník závodící v kategorii muži Open.

Na třetím místě ziskem 1032 bodů se umístil ADASTRA Cycling Team jehož barvy reprezentovalo v letošním ročníku neuvěřitelných padesát jezdců. Středočeská „líheň talentů“ se během své krátké historie dokázal začlenit mezi vůbec nejsilnější a nejúspěšnější celky české bikové scény o čemž svědčí výsledky z národních pohárů nebo mistrovství republiky a trenérům tohoto týmu v čele s Pavlem Mišoněm náleží zasloužený respekt a dík za jejich práci s mládeží.  

Soutěž  týmů Pražského MTB poháru se pořádá od roku 2016 a o významu soutěže hovoří i skutečnost, že v letošním roce bylo hodnoceno celkem 38 celků. Každý z týmů musí mít na soupisce minimálně tři jezdce v rozdílných kategoriích a do celkového pořadí se započítávají výsledky tří nejúspěšnějších jezdců v každém závodě.

FOTO Barbora Klap

Autor článku: Jaroslav Cícha