Czech Tour s hvězdným obsazením

Czech Tour s hvězdným obsazením

Opravdu skvělá konkurence se sejde na letošním etapovém závodu Czech Tour. V posledních dnech byla dokončena jednání a uzavřeny kontrakty se všemi týmy, které letos budou k vidění na prestižním českém etapovém podniku. Ten se uskuteční na moravských silnicích od 6. do 9. srpna. A věřte, že se můžete na co těšit. Tak kvalitní konkurence v České republice ještě nezávodila.

„Jsme nadšeni, že se na startu objeví opravdová světová špička a nabídne našim divákům nezapomenutelné zážitky. Z World Tour týmů se fandové cyklistiky mohou těšit na Bahrain McLaren, Sunweb, Jumbo Visma, Bora Hansgrohe a Michelton Scott,“ říká promotér závodu z TTV Sport Group Jaroslav Vašíček, který pro jezdce připravil náročnou trať se šestnácti vrchařskými prémiemi.

„Skvělá konkurence, ale i Pro Continentální týmy nepřijedou pouze do počtu. Třeba z UNO X nebo hlavně Alpecin Fenix s Petrem Vakočem, který tento podnik vyhrál v roce 2015 rozhodně nebudou chtít prodat svoji kůži levně. Na vynikající vystoupení a výsledky z minulých let určitě budou chtít navázat závodníci nejlepší české stáje Elkov Kasper,“ pokračuje Vašíček.

V programu Czech Tour došlo ke změně tratí. „Bohužel se nepojede z technických důvodů týmová časovka v Ostravě, ale jízdu proti chronometru uvidí diváci opět na osvědčené trati Uničov – Medlov – Uničov. I v letošním roce se nám nevyhnuly na poslední chvíli problémy. Jak uzavírky, tak neplánované opravy tratí. Ale s Olomouckým i Moravskoslezkým krajem jsme vše zvládli a nečeká nás snad žádné nechtěné překvapení. Bylo toho opravdu už hodně,“ prozradil nechtěné změny Jaroslav Vašíček.

Program Czech Tour 2020:

6. srpna: týmová časovka v Uničově (18,6 km)

7. srpna: 2. etapa: Prostějov – Uničov (193,4 km)

8. srpna: 3. etapa: Olomouc – Frýdek-Místek (209,8 km)

9. srpna: 4. etapa: Mohelnice – Šternberk (179,2 km).

Autor článku: Jakub Edr

Související

Doporučené