Silnice

Odvetu Giant ligy ovládl Novotný

Odvetu Giant ligy ovládl Novotný

Dvanáctý díl kritérijního seriálu Giant ligy, který se jel jako odveta po skončení seriálu, připomínalo více cyklokrosové podmínky. Po mládežnických kategoriích odstartoval závod elite na 60 km a vítězství v něm vybojoval Oldřich Novotný (Hello CTW).

Od prvních metrů se závod rozjel ve vysokém tempu a aktivním jezdcem v boji o body byl hlavně Michal Schuran (Sparta Praha), který naprosto v pohodě bodově vedl až do poloviny závodu před Pavlem Kelemenem (Dukla Praha). Nenápadně do té doby jezdil Novotný, kterému do poloviny závodu patřila průběžná pátá příčka.

Na 40. km však poodskočil ve dvojici s týmovým kolegou Martinem Boubalem a začal s přísunem bodů v každém okruhu. Boubal tentokrát pro týmového parťáka odevzdal maximum, a ten se tak mohl radovat ze zaslouženého a úplně prvního vítězství v životě v Plzni na kritérijní Giant lize. Boubal nakonec dojel na osmém místě, ale radoval se pak na stupních z celkového vítězství v letošním 20. ročníku Giant ligy Plzeň 2021.

Juniorský závod vyhrál Daniel Sporysch (Roman Kreuziger Cycling Academy), ženám tentokrát kralovala Nicole Hartychová (Dukla Praha).

Výsledky:

Muži:

1. Novotný (Hello CTW) 27, 2. Schuran (Sparta Praha) 20, 3. Pavel Kelemen (Dukla Praha) 15, 4. Vojtěch (LAWI Stars – GIANT) 15, 5. Horák (Sparta Praha) 12, 6. Modlitba (CK Příbram – Fany GASTRO) 11.

Junioři:

1.Sporysch 4, 2. Procházka 2, 3. Církva (všichni Roman Kreuziger Cycling Academy) 2.

Ženy:

1. Hartychová (Dukla Praha), 2. Filipová (KOVO Praha), 3. Vaníčková (Brilon Racing Team).

Foto: Tomáš Tesař

Autor článku: Jaroslav Cícha